Vijf gemeenten genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2017

  • update:  
  •  
De jury van BNG Bank Erfgoedprijs heeft Breda, Den Haag, Hoorn, Oldenzaal en Zutphen genomineerd om de beste erfgoedgemeente van 2017 te worden.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​De aanmeldingen van deze vijf voldeden aan een aantal belangrijke criteria, zoals een heldere visie op cultureel erfgoed met voldoende evenwicht tussen monumenten, tradities, musea, archieven, archeologie (indien van toepassing) en collecties. Ook lijken zij een goede aansluiting tussen erfgoed en andere beleidsterreinen te maken, zoals ruimtelijke ordening en toerisme. Innovatie en inspiratie scoren goed. Tenslotte weten zij de interesse en initiatieven van de bewoners actief in te zetten.

Tussen juni en september 2016 konden alle gemeenten in Nederland zich aanmelden voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2017. Maar liefst 22 gemeenten meldden zich aan.

In de komende maanden gaat de jury onaangekondigd door Breda, Den Haag, Hoorn, Oldenzaal en Zutphen struinen om te kijken of het beleid ook in de praktijk een goede uitwerking krijgt. De vijf genomineerde gemeenten mogen zichzelf in januari met een pitch aan de jury presenteren. In het voorjaar 2017 vindt de uitreiking plaats in de gemeente Beesel, de winnende gemeente van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016. 

over de prijs

Sinds 2010 wordt op initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten '92 een nationale prijs toegekend aan de gemeente met het beste beleid op het gebied van erfgoed: de BNG Bank Erfgoedprijs. Deze prijs ter waarde van € 25.000 heeft tot doel om uitstekende voorbeelden van de gemeentelijke erfgoedpraktijk te delen, andere gemeenten te inspireren en zo bij te dragen aan goede zorg voor ons erfgoed. Hoofdsponsor is BNG Cultuurfonds. De jury bestaat uit James van Lidth de Jeude, Janneke Bierman, Arnoud Odding, Karel Loeff, Patrick Timmermans en Cees van 't Veen.

Trefwoorden: Tags: Cultuurfonds
Yes

 Content Query