Vijf genomineerde gemeenten BNG Bank Erfgoedprijs 2016

  • update:  
  •  
De gemeenten Arnhem, Beesel, Haarlemmermeer, Heerlen en Tiel zijn geselecteerd als kanshebbers van de titel ‘beste erfgoedgemeente’ van Nederland. De BNG Bank Erfgoedprijs wordt in maart 2016 voor de zesde keer uitgereikt en bestaat uit een bedrag van € 25.000. De prijs stimuleert gemeenten materieel en immaterieel erfgoed breed op te nemen in beleid en praktijk.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Uit de 19 aangemelde gemeenten selecteerde de jury deze vijf gemeenten voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2016. De jury werd enthousiast door de inspirerende of veelbelovende wijze waarop zij erfgoed een plek geven in plannen en praktijk en hoe zij burgers daarbij betrekken.

Aanwijzing winnaar

In de komende maanden zullen juryleden onaangekondigd een bezoek brengen aan de vijf genomineerde gemeenten. Daarnaast worden de gemeenten in januari 2016 uitgenodigd hun erfgoedbeleid en -praktijk toe te lichten aan de jury door middel van een korte pitch. Met de aanmelding, het gemeentebezoek en de pitch in het achterhoofd, zal de jury zich vervolgens beraden over de vraag wie de winnaar is van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016. De uitslag is geheim tot de feestelijke uitreiking in maart 2016 in Bergen op Zoom (de winnende gemeente van de vorige editie). De datum van de uitreiking wordt binnenkort bekend gemaakt.

BNG Bank Erfgoedprijs 

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query