Welke gemeente wint de BNG Bank Cultuurparticipatieprijs?

  • update:  
  •  
Dit jaar wordt tijdens de iktoon-maand voor het eerst de BNG Bank Cultuurparticipatieprijs uitgereikt aan de gemeente die zich het meest onderscheidt op het gebied van cultuurparticipatie. Met projecten, organisaties of initiatieven die een bijzondere of stimulerende rol vervullen in hun omgeving en die aansluiten bij het gemeentelijk beleid.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De prijs zet goede voorbeelden van gemeenten in de spotlights. De winnende gemeente ontvangt    
€ 15.000,- en het predicaat Beste Cultuurparticipatie Gemeente van Nederland.

De winnaar wordt in juni bekend gemaakt.

Doel

Doel van de BNG Bank Cultuurparticipatieprijs is om goede voorbeelden te delen en in de spotlights te zetten. Voorbeelden van gemeenten die zich onderscheiden met concrete projecten, organisaties of initiatieven op het gebied van cultuurparticipatie die aansluiten bij hun beleid. Daardoor inspireren ze andere gemeenten, organisaties en initiatieven tot nieuwe vormen en impulsen voor cultuurparticipatie.

Iktoon

Iktoon vindt in 2018 voor de derde keer plaats en maakt in heel Nederland culturele organisaties, verenigingen, vakdocenten en amateurkunstenaars en wat zij bijdragen aan individu en maatschappij zichtbaar. Afgelopen jaar toonden 78.000 kunstenaars verspreid over 130 gemeenten wat zij in huis hebben! Iktoon wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het VSB Fonds.

Trefwoorden: Tags:  
Yes

 Content Query