Duurzame nieuwbouw HagaZiekenhuis

  • update:  
  • Zorg
In 2015 werd de duurzame nieuwbouw voor het HagaZiekenhuis opgeleverd. De nieuwbouw werd onder meer gefinancierd door leningen van BNG Bank en Rabobank. 

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De activiteiten van het HagaZiekenhuis zijn nu verdeeld over het Juliana Kinderziekenhuis/Moeder en Kindcentrum, een multifunctioneel gebouw met hypermodern operatiecentrum aan de Leyweg een locatie met onder meer een geheel nieuwe Dialyse afdeling aan de Sportlaan en de locatie aan het Zorgplein Westland in 's Gravenzande. 

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt geweest bij de renovatie en nieuwbouw van het HagaZiekenhuis. Niet alleen omdat het ziekenhuis hiermee het milieu minder belast, maar ook omdat hiermee geld wordt bespaard.

De opdracht die het consortium VolkerWesselsHaga eind 2012 van het HagaZiekenhuis kreeg, betrof een design, build en maintain-contract. Dit betekent dat VolkerWesselsHaga verantwoordelijk is voor zowel de realisatie van de nieuwbouw en het tweede deel van de renovatie van het bestaande ziekenhuis, alsmede het onderhoud van de locatie Leyweg voor 20 jaar.

De nieuwbouw is gefinancierd door een consortium van BNG Bank en Rabobank. Nadat het consortium in 2009 de eerste fase van nieuwbouw financierde met een bedrag van 127 miljoen euro, financierden beide banken in 2013 de tweede fase van de verbouwing met een bedrag van 133 miljoen euro.

De nieuwbouw van het Haga Ziekenhuis 

Artist impression van de hal van het nieuwe ziekenhuisDoor de bouwwerkzaamheden heeft de locatie Leyweg een verfrissende gedaantewisseling ondergaan. Het ontwerp kenmerkt zich door zachte, ronde lijnen, transparantie en een grote inval van daglicht; belangrijke kenmerken van het zorgconcept Planetree, van waaruit het HagaZiekenhuis werkt.

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.


Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid; Zorg
 

 Content Query