BNG Bank financiert Aircraft Fuel Supply

  • update:  
  • Overige sectoren
BNG Bank en Aircraft Fuel Supply (AFS) hebben een financieringsovereenkomst van circa EUR 35 miljoen ondertekend, een substantieel deel van de financiering. AFS is de enige verlener van logistieke faciliteiten voor vliegtuigbrandstof op Luchthaven Schiphol. BNG Bank is gekozen als financier vanwege haar kennis van leidingnetwerken en de best passende financieringsmogelijkheden. BNG Bank financierde ook de eerste fase investeringen en is verheugd om deze langdurige relatie te kunnen bestendigen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​AFS wil haar kredietbehoefte zeker stellen voor een omvangrijk aantal investeringen de komende twee jaar.

Herbouw Schiphol

Aanleiding voor deze investeringen is de verbouwing van de aankomst/vertrek terminal op Schiphol. De luchthaven gaat de inkomende en uitgaande passagiersstromen van elkaar scheiden en hierdoor zijn er aan de platformzijde ook aanpassingen noodzakelijk. AFS past hierop haar infrastructuur aan. Aanpassingen die hierop direct betrekking hebben, zijn:

  • omleiden en vernieuwen van de F-pier brandstofleidingen. Bovendien ontstaan er wijzigingen door aanpassingen in het (rij)banenstelsel op de luchthaven en komen er steeds meer grotere toestellen;
  • omleiden van een taxibaan voor vliegtuigen, zodat er geen kruisende bewegingen meer kunnen ontstaan tussen startende/landende vliegtuigen en taxiënde vliegtuigen;
  • aanpassing van de D-pier in verband met de grotere omvang van vliegtuigen;
  • aanleg van een compleet nieuwe pier.


Het team van de financieringstransactie, vlnr: Bob Schrama, Pauline Bieringa, Terrence Roep (BNG Bank), Klaas Winters (AFS), Jaap-Willem Verweij (Group Aircraft Finance, KLM) en Vijay Panday (director Group Treasury & Risk Management, KLM).

AFS

AFS is eigenaar van 15 opslagtanks en ruim 30 km brandstofleidingen van de opslagtanks tot aan de diverse gates op de luchthaven. Oliemaatschappijen die brandstof leveren aan vliegtuigen gebruiken deze opslagtanks en dit netwerk van brandstofleidingen. Partijen die brandstof willen leveren, moeten hiervoor een concessie van Luchthaven Schiphol krijgen. Vervolgens dienen zij het statutair verplichte aandeelhouderschap van AFS te verkrijgen.

De voorzieningenovereenkomst tussen AFS en Luchthaven Schiphol is de basis waarop BNG Bank statutair een relatie mag aangaan met AFS.

Ondertekening

Een KLM Boeing 777 vormde het toneel voor de financial close van deze transactie. KLM, één van de aandeelhouders, begeleidde AFS in de transactie. 

Pauline Bieringa, directeur Public Finance bij BNG Bank en Klaas Winters, directeur van AFS in de KLM Boeing 777 na ondertekening van de financieringsovereenkomst.

Trefwoorden: Tags: AFS; Aircraft fuel supply; schiphol
 

 Content Query