BNG Bank financiert PPS-project A12

Heijmans en Rijkswaterstaat hebben in september 2014 financial close bereikt voor de verbreding en het onderhoud van de A12 Veenendaal – Ede – Grijsoord. De financiering voor het project wordt verstrekt door BNG Bank en KBC.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Het DBFM (Design Build Finance Maintain) contract omvat de verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken en het onderhoud van het traject Veenendaal – Ede – Grijsoord gedurende 16 jaar na beschikbaarheidstelling.

 

Deze integrale PPS opdracht heeft een waarde van ruim 80 miljoen euro. Het contract hiervoor werd in augustus 2014 ondertekend. Heijmans A12 B.V. met als aandeelhouder Heijmans Capital, is opdrachtnemer voor dit contract. Heijmans Capital is een joint-venture met 3i Investments Infrastructure plc. voor PPS-projecten.

De financiering voor het project wordt verstrekt door BNG Bank en KBC. Het eigen vermogen wordt verschaft door Heijmans Capital. Heijmans is voor dit project bijgestaan door Edmond de Rothschild als financieel adviseur en Stibbe als juridisch adviseur. Aon is door Heijmans betrokken als adviseur Verzekeringen en Deloitte voor tax & accounting. De financiers zijn geadviseerd door Linklaters (juridisch), Turner & Townsend (technisch), Aon (verzekeringen) en BDO (model audit).

Trefwoorden: Tags: PPS
 

 Content Query