Digitaal incassomachtigen vervangt papieren machtiging

  • update:  
  •  
De Nederlandse banken introduceren met (digitaal) incassomachtigen een nieuwe dienst om op geheel elektronische wijze een geldige machtiging te verkrijgen van een debiteur. Via de nieuwe dienst komt een consument net als bij iDeal in de eigen vertrouwde bankomgeving terecht en tekent daar de machtiging. Deze wordt vervolgens door de bank naar de incassant verstuurd.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Incassomachtigen sRGB kleinHoe werkt het product?

Uw klant komt op uw website en wenst een machtiging af te geven. Via een 'knop' incassomachtigen selecteert uw klant zijn eigen bank. Via een routeringsservice wordt hij doorgeleid naar zijn eigen internetbankieromgeving, waar ook de details van de machtiging getoond worden. Na zijn akkoord maakt de bank een digitale machtiging aan die via de routeringsservice weer bij u terecht komt.

Wat kunt u van BNG Bank verwachten?

BNG Bank biedt u de mogelijkheid om als incassant gebruik te maken van de dienstverlening. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan  met Equens. Deze betrouwbare dienstverlener garandeert een betrouwbare koppeling met alle debetbanken.

Wanneer kunt u starten?

De dienstverlening van BNG Bank en Equens staat in productie en kan op dit moment al gekoppeld worden met uw website. Hiervoor is uitgebreide documentatie en standaard software (API's) beschikbaar gesteld vanuit de Nederlandse Betaalvereniging. Op dit moment zijn ING Bank, Rabobank en KNAB bank als debetbank live. De overige consumentbanken volgen tussen nu en het einde van dit jaar. Op de productpagina vindt u meer informatie over Incassomachtigen nij BNG Bank.   

Trefwoorden: Tags: Incasso; Betalingsverkeer
 

 Content Query