Gemeentehuis Westland

  • update:  
  • Decentrale overheden
Een PCM-buffer, gecombineerd met 800 zonnepanelen. Dat is de belangrijkste innovatie, waarmee de gemeente Westland met haar duurzame gemeentehuizen CO2-neutraal en energiezuinig de toekomst in gaat.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

DBFMO-contract

De innovatieve methode is afgesproken in een DBFMO-contract met het consortium De Groene Schakel BV, waarin BNG Bank de F (finance) voor zijn rekening neemt. De Groene Schakel zal de komende 25 jaar Westland van een gemeentelijk bestuurshart voorzien.

Dat hart zal bestaan uit twee kamers: twee gebouwen in Naaldwijk op 800 meter van elkaar. De ontwerpen voor een publiekscentrum aan de Verdilaan en een ambtenarengebouw aan de Laan van de Glazen Stad kenmerken zich door veel glas. Het zijn duurzame, energieneutrale gebouwen, met onder meer led-verlichting en in totaal 800 zonnepanelen op het dak voor de energievoorziening.  Op 18 mei 2016 werd de eerste paal geslagen. De gebouwen zijn op 1 juli 2017 in gebruik genomen.

 

voor een duurzaam Nederland

Duurzaamheid in het belang van mens, markt en milieu is een belangrijk element in de missie van BNG Bank en krijgt aan beide kanten van de balans vorm en inhoud. Onze duurzame initiatieven komen voort uit het streven naar een duurzaam evenwicht tussen klanten, aandeelhouders en medewerkers.

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
Yes

 Content Query