Hart van Zuid, Rotterdam

  • update:  
  • Decentrale overheden
Hart van Zuid is een goed voorbeeld van integrale gebiedsontwikkeling met een innovatief contract waarbij in nauwe samenwerking met gemeente en omwonenden een bruisend stadshart voor Rotterdam Zuid wordt ontwikkeld.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Hart van Zuid ligt midden in Rotterdam Zuid tussen de woonwijken Carnisse, Tarwewijk en Zuiderpark, met als middelpunt winkelcentrum Zuidplein. Eind april is de financiering met BNG Bank beklonken en is het consortium Ballast Nedam en Heijmans, ondersteund door 3i Infrastructure, gestart met de bouw van Hart van Zuid. Onder opdrachtgeverschap van de gemeente Rotterdam zullen de partners het gebied rondom het Zuidplein en Ahoy vernieuwen en versterken.​

Samen met BNG Bank en de marktpartijen werkte de gemeente afzonderlijk aan een haalbare businesscase. De meerjarige gebiedsontwikkeling beslaat onder andere vastgoedontwikkeling, utiliteitsbouw en onderhoud tot in 2043 met een waarde van circa €200 miljoen.

Uitbreiding In en om Ahoy

Rotterdam Ahoy ondergaat een forse uitbreiding tijdens de ontwikkeling met een internationaal congrescentrum, muziekhal, bioscoop en hotel. De Gooilandsingel wordt de verbindende, autoluwe schakel van Hart van Zuid. Ook winkelcentrum Zuidplein wordt gerenoveerd en toegankelijker gemaakt.

Het nieuwe vijftigmeterzwembad Charlois wordt ingepast in het huidige deelgemeentekantoor. Bovendien krijgt het gebied veel betere en gebruiksvriendelijkere verbindingen; zo wordt het OV-knooppunt van metro en bus vernieuwd.

voor een duurzaam Nederland

Duurzaamheid in het belang van mens, markt en milieu is een belangrijk element in de missie van BNG Bank en krijgt aan beide kanten van de balans vorm en inhoud. Onze duurzame initiatieven komen voort uit het streven naar een duurzaam evenwicht tussen klanten, aandeelhouders en medewerkers.

Trefwoorden: Tags: Wonen
Yes

 Content Query