HuurDeZon realiseert duizend zonnedaken met Eigen Haard

  • update:  
  • Energie en infrastructuur
HuurDeZon, ontwikkelaar van zonne-energieprojecten voor huurwoningen, plaatste tot eind 2017 meer dan 7.500 zonnepanelen op huurwoningdaken van woningcorporatie Eigen Haard. De zonnepanelen hebben bijna 2 megawattpiek opgesteld vermogen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic
In 2014 heeft HuurDeZon overeenstemming bereikt met BNG Bank en de gemeente Amsterdam voor de financiering van zonnepanelen op duizend huurwoningdaken van woningcorporatie Eigen Haard. Het project omvat zowel het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud als de financiering van zonnepanelen.

Acountmanager Pieter Oppermann tussen de zonnepanelen van HuurDeZon op huurwoningen van woningcorporatie Eigen Haard Pieter Oppermann tussen de zonnepanelen van HuurDeZon op huurwoningen van woningcorporatie Eigen Haard

ESCO

Het project maakt gebruik van een ESCO (Energy Service Company) exploitatiemodel. Dit ontzorgt de woningcorporatie voor zowel de realisatie als de financiering van de zonnepanelen. Huurders betalen een bijdrage voor het gebruik van de zonnepanelen. Die bijdrage is lager dan de stroomkosten die ze nu betalen.

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Trefwoorden: Tags: Zonne-energie; Duurzaamheid
Yes

 Content Query