Landelijk wonen tussen groen en water in Westergouwe

  • update:  
  • Wonen
Aan de westkant van Gouda wordt de nieuwe woonwijk Westergouwe gerealiseerd. Dit is een project van de gemeente Gouda en de VOF Westergouwe (combinatie VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed).

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Voor de samenwerking is het Projectbureau Westergouwe opgericht. In de VOF ontwikkelt en bouwt elke partij zijn eigen woningen. Alle gezamenlijke activiteiten, zoals de aanleg van wegen, water en groen, worden door het Projectbureau Westergouwe uitgevoerd.  

Het project Westergouwe is gestart in 2013 en loopt tot ca. 2035. In totaal worden er gefaseerd zo'n 4.000 woningen in elke prijsklasse gebouwd. De eerste woningen zijn in 2016 opgeleverd.

Artist impression vanuit de lucht van Westergouwe
© Projectbureau Westergouwe

Westergouwe wordt een duurzame wijk. Dit komt niet alleen terug in de huizen die worden gebouwd (bijvoorbeeld door de inzet van zonneboilers en eventueel zonnepanelen of kleine WKO-systemen), maar ook in de openbare ruimte; de verzameling van wegen, groenvoorzieningen en water in de wijk. Er wordt veel geïnvesteerd in een robuust en duurzaam watersysteem en in het zorgen voor een stabiele ondergrond. Er wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de actuele vraag uit de markt en bij nieuwe technologische ontwikkelingen.

BNG Bank verzorgt de financiering van 13 miljoen euro (met een looptijd tot 31 december 2028) onder garantie van de gemeente Gouda.

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Westergouwe is aanbouw (luchtfoto) © Projectbureau Westergouwe

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
Yes

 Content Query