Beter-huis in groene omgeving Zwolle

  • update:  
  • Zorg
Opvallend ziekenhuis in groene omgeving, mede gefinancierd door BNG Bank.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Bij de bouw van Isala in Zwolle stonden duurzaamheid en kwaliteit voorop. Isala bouwde het mooiste ziekenhuis van Nederland, dat medio 2013 in gebruik is genomen. De insteek van de architecten was om een beter-huis te ontwerpen, in plaats van een ziekenhuis. De organische bouwstijl en de groene omgeving moeten het genezingsproces van patiënten versnellen.

Het ziekenhuis is 'groots' opgezet maar voelt behaaglijk klein door de verschillende gebouwen. Door de organische architectuur zijn in het ziekenhuis herkenningspunten te vinden, waardoor een bezoeker zich gemakkelijk kan oriënteren. Het groene landschap uit de omgeving komt in het gebouw terug in de verschillende binnentuinen. BNG Bank was - als lid van een consortium met Rabobank en ABN AMRO - nauw betrokken bij de financiering van dit nieuwe ziekenhuis. Het was een van de eerste grote consortiumfinancieringen in de zorgsector.

Nieuwbouw Isala klinieken
Jeroen Mulder van BNG Bank voor de nieuwbouw van Isala

voor een duurzaam Nederland

Duurzaamheid in het belang van mens, markt en milieu is een belangrijk element in de missie van BNG Bank en krijgt aan beide kanten van de balans vorm en inhoud. Onze duurzame initiatieven komen voort uit het streven naar een duurzaam evenwicht tussen klanten, aandeelhouders en medewerkers.

Trefwoorden: Tags: Zorg
 

 Content Query