Woningen met zorg in Parc Drieën-Huysen

  • update:  
  • Wonen; Zorg
Zonnehuisgroep Vlaardingen krijgt nieuwe huisvesting, direct naast de huidige ligging. Het moderne nieuwe verpleeghuis vormt de kern van fase één van de herontwikkeling, samen met twee woontorens en diverse faciliteiten. Door de aanvullende voorzieningen zijn er gezellige ontmoetingsplaatsen voor de bewoners.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Het is een unieke mogelijkheid voor ouderen om zelfstandig te wonen met zorg in de buurt. En dat op een mooie en centrale plek in Vlaardingen. Het project wordt gebouwd in drie fasen, die in de komende jaren gerealiseerd zullen worden. Van de totale investering van EUR 29,9 mln heeft BNG Bank EUR 19 mln gefinancierd.

 

Eerste fase
Parc Drieën-Huysen is een gezamenlijke ontwikkeling van Woningstichting Samenwerking, Zonnehuisgroep Vlaardingen en vastgoedontwikkelaar Boele & van Eesteren. Fase één bestaat uit drie gebouwen; een verpleeghuis met 81 zorgeenheden en twee woongebouwen met elk 40 sociale huurwoningen voor mensen met een lichte zorgindicatie. De drie woongebouwen worden op begane grond niveau met elkaar verbonden met een plint. In de plint komen onder andere voorzieningen als een brasserie, kapper, pedicure en een fitnessruimte waar de bewoners gebruik van kunnen maken. De plint zorgt er dus voor dat bewoners niet ver de deur uit hoeven en het is tevens een gezellige ontmoetingsplaats.

Tweede fase
De tweede fase (Holy Résidence) bestaat uit twee gebouwen met elk 22 appartementen. 

Derde fase
De gemeente Vlaardingen heeft een stedenbouwkundig plan van eisen opgesteld waar het totale plan voor Parc Drieën-Huysen aan moet voldoen.  

voor een duurzaam Nederland

Duurzaamheid in het belang van mens, markt en milieu is een belangrijk element in de missie van BNG Bank en krijgt aan beide kanten van de balans vorm en inhoud. Onze duurzame initiatieven komen voort uit het streven naar een duurzaam evenwicht tussen klanten, aandeelhouders en medewerkers.

Trefwoorden: Tags: Wonen
Yes

 Content Query