Woningen met zorg in Parc Drieën-Huysen

  • update:  
  • Wonen; Zorg
Op 31 mei 2018 is de nieuwe huisvesting van Zonnehuisgroep Vlaardingen, verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid, feestelijk geopend. Het moderne nieuwe verpleeghuis vormt de kern van fase één van de herontwikkeling, samen met twee woontorens en diverse faciliteiten. Door de aanvullende voorzieningen zijn er gezellige ontmoetingsplaatsen voor de bewoners.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Drieën-Huysen Zuid is een modern verpleeghuis op een mooie en centrale plek in Vlaardingen. Het bestaat uit drie gebouwen; een verpleeghuis met 81 zorgeenheden en twee woongebouwen met elk 40 sociale huurwoningen voor mensen met een lichte zorgindicatie. In het nieuwe verpleeghuis is onderin een brasserie gevestigd met aangrenzend een tuin, waar ook terrassen worden aangelegd.

Fasen

Parc Drieën-Huysen is een gezamenlijke ontwikkeling van Woningstichting Samenwerking, Zonnehuisgroep Vlaardingen en vastgoedontwikkelaar Boele & van Eesteren. Van de totale investering van EUR 29,9 mln heeft BNG Bank EUR 19 mln gefinancierd.

Het project bestaat uit drie fasen, fase één is nu afgerond, fase twee en drie volgen. De tweede fase (Holy Résidence) bestaat uit twee gebouwen met elk 22 appartementen. Voor de derde fase heeft gemeente Vlaardingen een stedenbouwkundig plan van eisen opgesteld waar het totale plan voor Parc Drieën-Huysen aan moet voldoen.

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Trefwoorden: Tags: Wonen
Yes

 Content Query