Softs Points bij voetbalvereniging Rijsoord

  • update:  
  • Energie en infrastructuur
Bij voetbalvereniging Rijsoord in Ridderkerk staan sinds deze zomer zogenaamde Softs Points - Surface of Things - aan de rand van het voetbalveld. Met deze Softs-panelen slaat de vereniging drie vliegen in één klap: reclamebord, zonnepaneel en absorptie van vuile lucht in één systeem.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De gemeente Ridderkerk en het Sliedrechtse bedrijf Softs helpen lokale sportverenigingen energie besparen en verduurzamen met de installatie van Softs Points. Softs staat voor 'Surface Of Things' en verwijst naar een draaiend chassis met drie zijden. Hierop zitten driehoekige panelen die kunnen worden gebruikt voor compensatie, communicatie of een milieutoepassing. Ook de binnenkant van het chassis kan worden ingezet. Softs Points kunnen tegen gevels of op daken worden gemonteerd.

Chantal Putker van BNG Bank voor de panelen op het veld bij voetbalvereniging Rijsoord Chantal Putker van BNG Bank voor de panelen op het veld bij voetbalvereniging Rijsoord. Foto: Thijs Wolzak.

Energiekosten verlagen

Bij energiesponsoring worden maatschappelijke organisaties gesponsord om maatregelen te nemen, zonder zelf te investeren. Zo kunnen zij de energiekosten verlagen en verduurzamen. Voetbalvereniging Rijsoord kan het systeem tijdens wedstrijden laten fungeren als reclamebord.

Als de zon schijnt, wekken ze energie op. Bij bewolkt weer draaien ze een slag en absorberen ze bijvoorbeeld& vervuilde lucht. Het Softs Point is voorzien van een tekstdisplay zodat het kan worden gebruikt voor techniek- en speltraining voor de jeugdspelers van Rijsoord.

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
Yes

 Content Query