Stichting Amphia

Het Amphia Ziekenhuis in Breda bouwt de komende jaren voor circa 76.000 m² aan nieuwbouw naast het bestaande ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. De nieuwbouw en bestaande bouw, verbonden door een tunnel van 250 meter, zullen uiteindelijk een toekomstbestendige zorglocatie vormen van circa 128.000 m² waarin complexe medisch specialistische zorg kan worden aangeboden.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De nieuwbouw wordt gefinancierd door een clubdealovereenkomst ten hoogte van ongeveer EUR 300.000.000. De overeenkomst, afgesloten in december 2015, is verdeeld in negen faciliteiten en loopt eind 2020 ten einde. In 2019 zal de nieuwbouw haar deuren openen voor personeel en patiënten. BNG Bank is lening- en zekerhedenagent.

Sinds het afsluiten van de overeenkomst zijn wij betrokken (geweest) bij een aantal wijzigingen, bijvoorbeeld bij het documentatietraject rondom de toetreding van een externe financieringspartij tot de bestaande kredietdocumentatie alsmede de aanpassing van de kredietdocumentatie naar aanleiding van een geactualiseerde business case. Door onze grote ervaring met zorgfinancieringen weten wij het financieringstraject van dit uitdagende en innovatieve nieuwbouwproject in goede banen te leiden in de sterk veranderende Nederlandse zorgsector.

Trefwoorden: Tags: Financiering
Yes

 Content Query