Woningcorporatie Domijn bouwt volledig energieneutraal woonzorgcomplex

  • update:  
  • Wonen
Het nieuwe verzorgingshuis in Haaksbergen is volledig energieneutraal, wat uniek is voor een woonzorgcomplex. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen en warmtepompen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Onze huisbankrelatie Woningcorporatie Domijn bouwt in Haaksbergen een nieuw verzorgingshuis voor Stichting Livio. Het nieuwe verzorgingshuis vervangt voor een deel het al bestaande zorgcomplex. Oplevering staat gepland voor eind 2019.

Het nieuwe gebouw is volledig energieneutraal, wat uniek is voor een woonzorgcomplex. Het gebouw heeft geen aardgasaansluiting. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen en warmtepompen.

Het Wiedenhof is optimaal ingericht voor zowel de medewerkers als de bewoners. Aansprekend is ook de parkachtige omgeving waarin het ligt. Het gebouw heeft 96 kleinschalige woonvormen voor somatiek en psychogeriatrie. De eenpersoonskamers worden ruim opgezet met elk een eigen sanitaire voorziening. Er zijn grote gezamenlijke huiskamers met het karakter van een woonkeuken. De bewoners zijn mensen van verschillende leeftijden met dementie en ouderen met lichamelijke beperkingen.

Het hart van het gebouw heeft aantrekkelijke wijkfuncties. Er is een winkel die ook fungeert als postkantoor. En van de stomerij- en maaltijdvoorziening kunnen alle bewoners van Haaksbergen gebruik maken. Ook worden er verschillende sociale (wijk-)activiteiten georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen

Het volledig energieneutrale woonzorgcomplex Wiedenhof in Haaksbergen, gebouwd door een van onze huisbankrelaties is een heel mooi voorbeeld van duurzaamheid bij onze klanten.

 

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid; Energietransitie; Wonen
Yes

 Content Query