Woningen en activiteitencentrum Swetterhage

  • update:  
  • Zorg
In de Zwetpolder in Zoeterwoude-Dorp ligt Swetterhage. Dit is een woon- en leefgemeenschap waar ruim 300 mensen met een verstandelijke beperking wonen, werken en recreëren.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De cliënten krijgen zorg en begeleiding van 500 medewerkers en 245 vrijwilligers. Op het terrein staan 42 woonlocaties en drie activiteitencentra. Verder zijn er een paar ondersteunende diensten. Die zorgen bijvoorbeeld voor de administratie, de was en schoonmaak, de maaltijden en het interne transport.

Van de totale investering van  57 miljoen heeft BNG Bank  32,5 miljoen gefinancierd.

 

FASERING

Een heel groot deel van Swetterhage is de afgelopen jaren vernieuwd. Dit is gedaan in verschillende fases: 1a, 1b en fase 2. Fase 3 is de laatste fase waarin zes woonlocaties worden gebouwd met ieder negen woonplekken. Verder wordt er een nieuw dagbestedingsgebouw gebouwd voor tachtig dagbestedingsplekken. Dit gebouw wordt gebouwd naar een ontwerp van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich HundertwasserDe cliënten krijgen zorg en begeleiding van 500 medewerkers en 245 vrijwilligers. Op het terrein staan 42 woonlocaties en drie activiteitencentra. Verder zijn er een paar ondersteunende diensten. Die zorgen bijvoorbeeld voor de administratie, de was en schoonmaak, de maaltijden en het interne transport. Een heel groot deel van Swetterhage is de afgelopen jaren vernieuwd. Dit is gedaan in verschillende fases: 1a, 1b en fase 2. Fase 3 is de laatste fase waarin zes woonlocaties worden gebouwd met ieder negen woonplekken. Verder wordt er een nieuw dagbestedingsgebouw gebouwd voor tachtig dagbestedingsplekken. Dit gebouw wordt gebouwd naar een ontwerp van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. 

HERSENZ

Hersenz Swetterhage biedt ook de behandeling van Hersenz aan. Dit is een behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten. Hersenz is een samenwerkingsverband van meerdere organisaties, waaronder de Gemiva-SVG Groep. Samen zijn we werkzaam in bijna heel Nederland. 

voor een duurzaam Nederland

Duurzaamheid in het belang van mens, markt en milieu is een belangrijk element in de missie van BNG Bank en krijgt aan beide kanten van de balans vorm en inhoud. Onze duurzame initiatieven komen voort uit het streven naar een duurzaam evenwicht tussen klanten, aandeelhouders en medewerkers.

Trefwoorden: Tags: Wonen; Zorg
Yes

 Content Query