Woonzorgcentrum Adegeest

  • update:  
  • Zorg; Wonen
Dicht bij het centrum van Voorschoten in een groene omgeving vindt u het stijlvolle in 2015 opgeleverde Adegeest.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Woonzorglocatie Adegeest heeft 34 intramurale plaatsen voor psychogeriatrie, 18 plaatsen voor mensen met een complexe somatische zorgvraag en 41 luxe huurappartementen voor mensen met een thuiszorgindicatie.

De woonzorglocatie Adegeest in Voorschoten beschikt over een gastvrijheidpunt, een lichte tuinzaal waar o.a. concerten worden gegeven, een sfeervol restaurant, een kapsalon, een winkel, een dagactiviteitencentrum, een dagbehandeling en een uitvalsbasis voor de thuiszorg van zorginstelling Florence, de eigenaar van Adegeest.

Activiteiten en faciliteiten voor de wijk

Van de faciliteiten maken niet alleen de bewoners van Adegeest gebruik, maar ook de mensen in de wijk. Zij kunnen bijvoorbeeld komen eten in het restaurant, deelnemen aan de dagbehandeling of de dagactiviteiten die worden georganiseerd. Florence wil met de dienst- en zorgverlening vanuit Adegeest de zelfredzaamheid van de wijkbewoners ondersteunen.

Woonzorgcentrum Adegeest ligt niet ver van het historisch centrum van het mooie Voorschoten, met diverse winkelvoorzieningen, restaurants en cafés. De woonzorglocatie is gevestigd in een prachtige, rustige en groene omgeving waar u heerlijk kunt wandelen.

BNG Bank verstrekte een financiering van EUR 13,3 miljoen aan zorginstelling Florence, de eigenaar van Adegeest. In totaal is EUR 19 miljoen geïnvesteerd in het complex.

Woonzorgcentrum Adegeest

Duurzaamheid

Het gebouw is ontworpen met zoveel mogelijk duurzame materialen (gebakken materialen, zink) en duurzame detailleringen (droge gevels, aluminium kozijnen) om onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden.

Voor alle eenheden is daarnaast aandacht besteed aan het mogelijk maken van het transformeren van de huidige woonzorgfuncties naar zelfstandige wooneenheden ('tweede leven-concept'). Er wordt gebruik gemaakt van een WKO installatie voor de verwarming .

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Trefwoorden: Tags: Wonen; Zorg
Yes

 Content Query