Woonzorgcentrum Hoogstede

  • update:  
  • Zorg; Wonen
25 mei 2018 was de opening van het nieuwe woonzorgcentrum Hoogstede van Stichting Catharina (onderdeel van DrieGasthuizenGroep) in Arnhem. Het nieuwe woonzorgcentrum vervangt het voormalige woonzorgcentrum Huis en Haard. Hoogstede bestaat uit twee delen: vier groepswoningen voor mensen met dementie en achttien woonzorgstudio's voor mensen met een zorgindicatie.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Duurzaamheid als speerpunt

Hoogstede is één van de meest duurzame woonzorgcentra van Nederland, technisch en ten aanzien van de belevingskwaliteit. In Hoogstede is gebruik gemaakt van duurzame en natuurlijke bouwmaterialen. Zo is het hele gebouw voorzien van ledverlichting en zijn de keukens van natuurlijke vezels gemaakt, zoals mais en riet. Er is geen gasaansluiting en het dak bestaat bovendien uit ca 1200m2 zonnepanelen.

Woonzorgcentrum Hoogstede buitenkant met perkje

Hoogstede is milieuvriendelijk, bijna energieneutraal en heeft een fijn leefklimaat. Bewoners ervaren het gebouw als heilzaam en stimulerend, met veel natuurlijk licht en groen. Het gerealiseerde woonzorgcentrum is daarmee een mooi voorbeeld van duurzaam wonen met zorg.

Beleving

Woonkamer in zorgcentrum HoogstedeDuurzaamheid gaat bij woonzorgcentrum Hoogstede verder dan de bouw en de toegepaste techniek, ook de belevingskwaliteit van het gebouw voor cliënten en personeel is belangrijk. Het intieme, huiselijke gebouw bevordert mede de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de bewoners en biedt de medewerkers een plezierige en comfortabele werkomgeving.

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Trefwoorden: Tags: Wonen; Zorg
Yes

 Content Query