Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal ontwikkelt warmtenet

  • update:  
  • Energie en infrastructuur
Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal (DER) stelt duurzame energie beschikbaar voor de Roosendaalse gemeenschap. DER heeft een uniek lage temperatuur warmtenet, het zogenaamde Smart Climate Grid, ontwikkeld en gerealiseerd.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Dit Smart Climate Grid is een duurzame warmtevoorziening, gebaseerd op restwarmte van de afvalverbrandingsinstallatie van Suez. Bij Suez wordt restwarmte uitgekoppeld. Door middel van het warmtenet wordt deze warmte aan woningen en commerciële en niet-commerciële voorzieningen geleverd. Door het gebruik van restwarmte wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd en realiseren de huidige afnemers forse energiebesparing.

In 2016 heeft BNG Bank een lening verstrekt aan Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal om een uitbreiding van het bestaande warmtenet te kunnen realiseren. Hiermee kan een voormalig kantoorpand, dat wordt verbouwd tot appartementencomplex, ook van duurzame warmte worden voorzien.

DER en de gemeente Roosendaal geven met het Smart Climate Grid een concrete oplossing op weg naar een energieneutrale regio.

De aanleg van het warmtenet naar het voormalige kantoorpand op de achtergrond
De aanleg van het warmtenet naar het voormalige kantoorpand op de achtergrond (Kadeplein 3, Roosendaal)

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
Yes

 Content Query