Duurzaam stadskantoor Venlo

  • update:  
  • Overheden
In oktober 2016 is het nieuwe stadskantoor van de gemeente Venlo opgeleverd. Het stadskantoor is gebouwd aan de hand van het cradle to cradle principe: grondstoffen worden opnieuw gebruikt zodat producten 100% recyclebaar zijn en afval als grondstof dient.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Architectenbureau Kraaijvanger heeft het gebouw zo ontworpen dat 80% van de materialen herbruikbaar is. Hierdoor heeft het kantoor over 40 jaar nog steeds zijn waarde. Zowel het gebouw zelf als de inrichting is geschikt voor hergebruik.

  • De gevel zuivert de lucht van de naastgelegen autoweg en spoorlijn. Elk jaargetijde verkleurt de gevel.
  • Daglicht wordt zo diep mogelijk het gebouw in gehaald, waardoor er minder kunstlicht wordt gebruikt.
  • De drie lagen diepe parkeergarage verwarmt in de winter en koelt 's zomers.
  • Regenwater wordt opgevangen en gebruikt in het gebouw zelf en wordt via een plantenfilter geleid naar de Maas.

Financiering

BNG Bank leverde het grootste gedeelte van de financiering; de totale investering bedraagt EUR 50 miljoen. Het onderhoud en beheer ligt in handen van de gemeente. Het onderhoud van bijzondere technische elementen, zoals bijvoorbeeld de groene gevel, is vastgelegd in meerjaren-onderhoudscontracten met de leveranciers.

De duurzame geveln van het nieuwe duurzame stadkantoor van gemeente Venlo © Stadskantoor Venlo

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
Yes

 Content Query