Windpark Borssele III en IV

  • update:  
  • Energie en infrastructuur
Op de Noordzee, voor de kust van Borssele, wordt vanaf eind 2019 windpark Borssele III/IV gebouwd. Borssele III/IV krijgt een vermogen van 731,5 Megawatt. Dit is genoeg om 825.000 huishoudens te voorzien van duurzame elektriciteit.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Blauwwind

Consortium Blauwwind, waarin Shell, Eneco, Van Oord, Partners Group en Mitsubishi samenwerken, begint eind 2019 jaar met de bouw en inbedrijfstelling van 77 windturbines van windmolenbouwer MHI Vestas. De productie van duurzame elektriciteit zal begin 2021 van start gaan.

De elektriciteit die de 77 windmolens gaan opwekken, wordt voor een periode van 15 jaar volledig afgenomen door Shell en Eneco.

Windpark Borssele

Windpark Borssele is een verzameling van offshore windmolenparken die vanaf 2016 zijn aanbesteed. Het windenergiegebied Borssele ligt op 22 kilometer van de kust van Zeeland, tegen de grens met België. In het windenergiegebied zijn vijf concessies vergeven, van Borssele 1 tot en met 5.

Windturbine van MHI Vestas die gebruikt zullen worden voor Borssele 3 en 4.
windturbine van MHI Vestas

Energieakkoord

Windpark Borssele speelt een belangrijke rol in het behalen van het Energieakkoord. In 2023 moet 16% van de energie duurzaam worden opgewekt. Om die doelstelling te halen, zijn alle verschillende duurzame energiebronnen nodig. Windenergie op zee is daarbij onmisbaar. Afgesproken is dat windenergie op zee in 2023 in totaal 4.450 Megawatt elektriciteit moet leveren. Daarmee kunnen ruim 5 miljoen huishoudens van elektriciteit worden voorzien. Dat betekent ruim 3.450 Megawatt bovenop de 957 Megawatt die al gebouwd is.

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid; Wind energy
Yes

 Content Query