Windpark Westermeerwind

  • update:  
  • Energie en infrastructuur
Voor de kust van Urk ligt Windpark Westermeerwind, onderdeel van Windpark Noordoostpolder. Windpark Westermeerwind telt 48 nearshore windmolens en levert groene stroom aan meer dan 160.000 huishoudens.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Windpark Westermeerwind heeft een vermogen van 144 MW. Daarmee wordt een hoeveelheid duurzame, groene stroom geproduceerd die vergelijkbaar is met het verbruik van 160.000 huishoudens. Hiermee vermindert het windpark de uitstoot aan CO2 met 180.000 á 230.000 ton per jaar. Daarmee levert het een bijdrage aan het realiseren van een onafhankelijke energievoorziening van Nederland en Europa.

Windpark Westermeerwind
© Windpark Westermeerwind

Locatie

De 48 windmolens staan in het IJsselmeer op 700 tot 1200 meter van de Noordermeerdijk en Westermeerdijk in de Noordoostpolder. Samen met NOP Agrowind (26 molens) en Zuidwester van RWE (12 turbines) vormt het windpark Noordoostpolder.

Windpark Noordoostpolder behoort tot de grootste windparken van Nederland. Het park kan jaarlijks met 86 molens circa 1,4 miljard kWh schone, duurzame elektriciteit opwekken. Dit is genoeg om jaarlijks ruim 400.000 huishoudens van stroom te voorzien. Daarmee is Windpark Noordoostpolder een Europese koploper.

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid; Wind energy
Yes

 Content Query