Zonnecentrale op dak Plantion

  • update:  
  • Energie en infrastructuur
Op het dak van bloemenveiling Plantion zijn in 2016 18.500 zonnepanelen geplaatst met een totaal opwekkingsvermogen van 2,4 MWp. Dit staat gelijk aan het verbruik van ongeveer 835 huishoudens. De zonnecentrale is een van de grootste van Nederland en zorgt voor een reductie van circa 1.250 ton CO2 per jaar.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Deze installatie verzorgt (en verduurzaamt) circa 37,5% van het elektriciteitsverbruik van Plantion. Naast gebruik voor het eigen gebouw, wordt ook stroom geleverd aan het elektriciteitsnet.

Rooftop Energy heeft Plantion volledig ontzorgd door zowel de aanschaf, financiering als exploitatie voor haar rekening te nemen. Rooftop Energy werkte hiervoor nauw samen met zonnepanelenleverancier Hanergy en installateur Sunprojects.

Voor de financiering van dit project maakte Rooftop Energy gebruik van een senior lening verstrekt door BNG Bank. PPM Oost (nu Oost NL) verstrekte een achtergestelde lening vanuit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland, waarmee is voorzien in de verdere financieringsbehoefte.

Zonnepanelen op het dak van bloemenveilig Plantion

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

Trefwoorden: Tags: Zonne-energie; Duurzaamheid
Yes

 Content Query