Officiële start bouw twee kantoren VerdeVista Meerburg

  • update:  
  •  

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Dit is de eerste levering van een kavel van Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg, een participatie van de Gemeente Zoeterwoude en BNG Gebiedsontwikkeling. Het project maakt ook deel uit van de grotere gebiedsontwikkeling W4, een plan voor de verbreding en verdiepte ligging van de A4 ter hoogte van Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude.

Het nieuwe gebouw van NEM Energy is ontworpen door architectenbureau MVSA (Meyer van Schooten Architecten) te Amsterdam. Partijen hebben in nauw overleg het ontwerp uitgewerkt op basis van de stedenbouwkundige uitgangspunten, zoals deze zijn bepaald door stedenbouwkundig bureau BDP Khandekar. Het project maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling VerdeVista Meerburg door Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg. Het gebouw wordt gerealiseerd pal aan de A4 ter hoogte van de afslag 6a, alwaar ook de N11 aansluit op de A4.

Het ontwerp bestaat uit een gebouw met vijf verdiepingen rond een centraal atrium. Onder het gebouw worden twee verdiepingen voor parkeervoorzieningen gerealiseerd. Het kantoorgedeelte heeft een oppervlakte van ca. 10.000 m2 bruto vloeroppervlakte. Het gebouw van NEM (voluit NEM Energy b.v.) is het eerste in een ontwikkeling van ca. 30.000 m2 kantoor, waarvoor Rijssenmolen een concept heeft ontwikkeld. Het gebouw wordt voorzien van allerlei materialen en maatregelen om een grote duurzaamheid te waarborgen. Zo komt er onder andere een warmtekoude opslag en zullen er PV-cellen worden geïntegreerd in het dak voor energieopwekking. Tevens worden er mossedum daken toegepast om regenwater op te vangen.

NEM Energy b.v., opgericht in 1929 in Leiden, is wereldwijd marktleider op het gebied van stoomopwekkende apparatuur. Het bedrijf levert oplossingen op maat voor energieopwekking met HRSG’s en industriële en utilityboilers voor toepassingen overal ter wereld.

Tegelijkertijd wordt gestart met een tweede gebouw dat direct naast het eerste gebouw wordt gerealiseerd. Dit gebouw heeft een oppervlakte van ca. 5.000 m2 bruto vloeroppervlak en bijbehorende parkeervoorzieningen.

De bouw wordt gerealiseerd door IBB Kondor uit Oegstgeest en de installaties door de Parallelgroep uit Hazerswoude-Rijndijk en Schulten & Lestraden uit Lisse. De bouw is gestart in september en het gehele gebouw zal gereed zijn in het eerste kwartaal van 2014.

De officiële handeling is verricht door Wethouder M.H.J.C. Ates gezamenlijk met de directie van NEM.

Trefwoorden: Tags: Infrastructuur
 

 Content Query