Bouw 4e fase Duingeest feestelijk gestart

  • update:  
  •  
In het bijzijn van de kopers van de woningen en wethouder Duijvestijn van o.a. Planontwikkeling, is vrijdag 17 februari de bouw gestart van de 4e bouwfase van het project Duingeest. In Duingeest worden de komende jaren in totaal circa 270 woningen gebouwd, in allerlei soorten en maten. Fase 4, waarvoor de bouw nu is gestart omvat 32 woningen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Duingeest bevindt zich direct naast de wijk De Grote Geest en wordt ontwikkeld als een autonome duinenclave en een kleinschalige woonwijk. De ligging net achter de duinen en dichtbij het Monsterse strand, maakt de locatie uniek. Vanuit Duingeest loopt een fietsroute langs de ecologische zone, over de vleermuisbrug (Vlotwateringbrug) door de Poelzone en Waelpark naar Midden-Delfland. De fiets- en voetgangerstunnel (onder de 's-Gravenzandseweg), die vorig jaar is opgeleverd geeft de bewoners ongekende recreatieve mogelijkheden.

Kustdorp

BPD realiseert de woningen in Duingeest. Het ontwerp van de nieuwe huizen is geïnspireerd op de typische kustarchitectuur van begin 20e eeuw. Daardoor krijgt de wijk echt het karakter van een typisch kustdorp. De bouw gebeurt in fasen. De eerste fase ging in 2014 van start. In fase 4, die nu in aanbouw is genomen, komen twee vrijstaande huizen, twintig rijwoningen en tien 2-onder-1-kapwoningen. Na afronding van deze fase zijn er in Duingeest 93 woningen gerealiseerd, ongeveer een derde van het totaal.

Openbare ruimte

ONW is verantwoordelijk voor de inrichting van de openbare ruimte in de wijk. Dit voorjaar begint ONW met de aanleg van groen en met de inrichting van een speeltuin. De kinderen die in Duingeest wonen of nog gaan wonen hebben in januari van dit jaar zelf de speeltoestellen kunnen kiezen, die zij het leukst vinden voor in 'hun' speeltuin. Favoriet waren een klimtoren, een speelhuisje en een netschommel. ONW laat de kinderen (en hun ouders) binnenkort weten hoe de speeltuin er uiteindelijk uit gaat zien.

 

 

 

 

 

 

Trefwoorden: Tags: Gebiedsontwikkeling
Yes

 Content Query