Bouw Duingeest fase 3 feestelijk van start

  • update:  
  •  
Het was in Duingeest in Monster op 14 juni 2016 feest. Wethouder Planontwikkeling Theo Duijvestijn van Westland verrichtte een officiële handeling voor de bouw van 16 woningen in fase 3. Aansluitend was er een barbeque, waarbij de kopers van de in aanbouw genomen huizen konden kennismaken met hun toekomstige buren.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

In Duingeest bouwt BPD in totaal circa 290 woningen. Het ontwerp van de nieuwe huizen is geïnspireerd op de typische kustarchitectuur van begin 20e eeuw. Naast ongeveer 200 woningen in de vorm van rijtjes-, twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen, voorziet het plan in circa 90 appartementen waarvan een groot deel in de sociale sector.

De inrichting van de straten is informeel. Zo is er in het binnengebied geen fysieke scheiding tussen de rijbaan en het voetpad. De beplanting in de voortuinen en het openbaar gebied zal aansluiten op de beplanting in de duinen. In Duingeest komen in totaal drie speelplekken. Naast de skatebaan aan de Zeereep is er een speelplek voor de jongste kinderen in het midden van de wijk en een speelplek voor oudere kinderen in de ecologische zone aan de Slaperdijk. Door deze ecologische zone, die wordt ingericht met veel water, loopt het doorgaande fietspad dat aansluit op de Poelzone en de Slaperdijk.

Duingeest zal in circa 9 fases worden ontwikkeld. De verwachting is dat de laatste fase in 2020 zal worden gebouwd.

 

Foto's: BPD Ontwikkeling BV
Trefwoorden: Tags: Gebiedsontwikkeling
 

 Content Query