Feestelijke handelingen in nieuwbouwwijken 's-Gravenzande

  • update:  
  •  
Wethouder Duijvestijn van de gemeente Westland heeft het er maar druk mee. Hij is bij de ene na de andere feestelijke handeling om de start van een nieuwbouwproject in 's-Gravenzande te markeren.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Eerste paal van Dijckerwaal fase 3

De wethouder sloeg samen met Jan Dekker, directeur Ontwikkeling van de ABB Bouwgroep, op woensdag 14 juni 2017 de eerste paal voor fase 3 van nieuwbouwwijk Dijckerwaal in 's-Gravenzande. Fase 3 omvat 27 eengezinswoningen. Op 21 juni ging de laatste fase (fase 4) in de verkoop. Deze fase bestaat uit 9 twee-onder-een-kapwoningen.

Dijckerwaal is het eerste deelplan dat in Waelpark in ontwikkeling is genomen. In totaal komen hier 143 woningen in een groene en waterrijke omgeving. Alle woningen van de eerste twee bouwfasen zijn al opgeleverd. Samen met de kopers van fase 3 vierde ABB de start van de bouw van hun nieuwe woningen. Na de officiële handeling konden de toekomstige bewoners nader kennis met elkaar maken onder het genot van een hapje en een drankje.

(foto's: ©ABB Bouwgroep)

Bouw in Tuinveld feestelijk gestart

Vervolgens heeft wethouder Duijvestijn op 21 juni 2017 in de wijk Tuinveld in 's-Gravenzande ook een feestelijke handeling verricht. Dit markeerde de start van de bouw van 28 woningen, de laatste bouwfase van deze nieuwbouwwijk.

Tuinveld is het allereerste woongebied van ONW dat in ontwikkeling is genomen. AM realiseert hier in totaal 420 huizen. In deze laatste fase worden ook 12 zogeheten nul-op-de-meter-huizen gebouwd, die onder andere worden voorzien van zonnepanelen op het dak, een ventilatiesysteem waarbij warmte wordt teruggewonnen en een lucht-water warmtepomp. Deze twee-onder-een-kapwoningen zijn straks helemaal energieneutraal; ze wekken evenveel energie op als dat de bewoners verbruiken. Daardoor heb je bij 'normaal gebruik' geen energielasten.  

De feestelijke start ging gepaard met een zomerbarbeque voor de kopers van de huizen. 

 

 

Trefwoorden: Tags: Gebiedsontwikkeling
Yes

 Content Query