Gebiedsontwikkeling toont mooie projecten aan RvC/RvB

  • update:  
  •  

Jaarlijks gaat de RvC van BNG Gebiedsontwikkeling en de RvB enkele projecten van BNG Gebiedsontwikkeling bekijken. Daarmee krijgt de RvC ook een beeld in de praktijk van het functioneren van Gebiedsontwikkeling. Dit jaar bezochten ze de volgende twee projecten.
 

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Allereerst Meerburg/OMM langs de A4 bij Zoeterwoude. Dit project is eerder bezocht toen er nog niets stond en er alleen zand was opgebracht. Toen hebben ze een bunker die op het terrein stond bezocht en hebben ze uitleg gekregen van Rijkswaterstaat over de verbreding en verdieping van de A4 ter plaatse. Nu is de bunker opgeruimd en het eerste kantoorgebouw van NEM Energy (dochter van Siemens) bijna klaar. Daarmee geeft dit project een mooi beeld van een project wat in volle uitvoering is. De gevolgen daarvan zijn dat de bereikbaarheid nog niet optimaal is; ze moesten het gebouw via onverharde wegen bereiken.

Daarna zijn RvC en RvB doorgegaan naar het project Primaviera, een glastuinbouwproject eveneens langs de A4 ter plaatse van het wegrestaurant/Van der Valk bij Haarlemmermeer. BNG Gebiedsontwikkeling doet dit project in SGN-verband (Stallingsbedrijf Glastuinbouw) met LTO-Nederland, ELI en Productschap Tuinbouw). Ze hebben daar de vestiging van Looije bezocht, een trostomatenkweker met een eigen visie op de markt. Omvang van het bedrijf is nu circa 20ha met 16ha glas en dat gaat de komende jaren verdubbelen.

Na een bezoek aan de kas en uitleg van de trostomatenkweker hebben ze een brainstormsessie gehad over de toekomst van gebiedsontwikkeling onder begeleiding van de heer B. de Graaf, partner van Ecorys en deskundige op dit terrein. Dit naar aanleiding van het Jaarplan 2014 waarin de vraag is gesteld hoe om te gaan met BNG Gebiedsontwikkeling na de economische recessie.

Relevante links

Trefwoorden: Tags: Gebiedsontwikkeling
 

 Content Query