Nieuwbouw Danone Nutricia ELN bereikt hoogste punt

  • update:  
  •  
Het nieuwe onderkomen voor de productie van babyvoeding, Danone Nutricia Early Life Nutrition, bereikte vrijdag 16 juni 2017 haar hoogste punt. Aannemingsmaatschappij Friso werkt samen met Hurks bouw uit ‘s-Hertogenbosch aan dit kolossale project van ruim 49.000 m2 bvo.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Twee grote vlaggen in de top van het hoogste bouwwerk markeren het bereiken van het hoogste punt. Ook kregen de medewerkers een zak patat als beloning voor het harde werken van de afgelopen tijd.


Kolossaal project

Het project op bedrijventerrein Laarakker in Haps is Danone’s grootste investering in zijn Europese productiecapaciteit. Eind 2017 zal de nieuwe fabriek in Gemeente Cuijk operationeel zijn en zal hij voor meer dan tachtig landen babyvoeding, onder andere Nutrilon en Aptamil, produceren.

De nieuwbouw bestaat onder andere uit de realisatie van een droogtoren van 45 meter hoogte en een mengtoren van 26 meter. Daarnaast wordt er een laboratorium van 800 m2 gebouwd. De constructieve werkzaamheden zullen in het derde kwartaal van 2017 gereed zijn. Aansluitend worden de afbouwwerkzaamheden eind 2017 afgerond. Naar verwachting wordt het gehele project begin 2018 opgeleverd, waarna de huidige locatie in het centrum van Cuijk de deuren zal sluiten.

Trefwoorden: Tags: Gebiedsontwikkeling
Yes

 Content Query