Riant wonen rond mediterrane binnentuin in Waelpark

  • update:  
  •  
Op de nieuw te ontwikkelen woningbouwlocatie Rijnvaart, één van de deelplannen in Waelpark in 's-Gravenzande, wordt een uniek woonconcept ontwikkeld. Dit nieuwe plan heet Mipatio en omvat 42 appartementen. Centraal in het luxe complex bevindt zich een unieke, verwarmde mediterrane binnentuin. Vorige week hebben gebiedsontwikkelaar ONW en Mipatio de intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van dit bijzondere woongebouw. De voorverkoop zal naar verwachting begin 2017 van start gaan.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De nieuwbouwlocatie Rijnvaart wordt globaal begrensd door Rijnvaartweg, de watergang Poelwatering en de Nieuwe Vaart. Net als in andere delen van Waelpark krijgt Rijnvaart een groen en waterrijk karakter, onder andere door de ecologische zone die deel uitmaakt van de Poelzone en Waelpark zal verbinden met de Monsterse kust. Het te ontwikkelen woongebied sluit aan op de bestaande woonwijken in 's-Gravenzande.

Westlands

Het te realiseren appartementengebouw Mipatio onderscheidt zich van andere appartementen-complexen. In de overdekte binnentuin van maar liefst bijna 2.000 m2 kunnen bewoners het hele jaar door ontspannen in een groene oase met een aangename temperatuur. De ruime appartementen komen in een u-vorm om deze binnentuin heen te liggen. Door de glazen overkapping van de binnentuin doet het complex denken aan een kas. Dit geeft het complex op de voormalige glastuinbouwlocatie Rijnvaart een echt Westlands tintje.

Ontmoeting en ontspanning

Het appartementencomplex krijgt drie woonlagen die bereikbaar worden met een lift. Met het oog op huiselijk comfort zijn de appartementen voorzien van vele gemakken, waaronder domotica − ofwel huisautomatisering − naar keuze. Maar Mipatio wordt meer dan wonen alleen. In de binnentuin komen tal van plekken voor ontmoeting en ontspanning. De in het complex aanwezige hoogwaardige voorzieningen zoals een restaurant, fitness- en welnessfaciliteiten dragen hieraan positief bij.

Levensloopgeschikt

Wethouder Arne Weverling (Wonen) is enthousiast over het concept: "De komende jaren zal het aantal Westlanders dat in onze gemeente een woning zoekt alleen maar toenemen. Wij zetten ons daarom in voor een gevarieerd woningaanbod dat aansluit op de behoefte van de Westlanders. Dat betekent bijvoorbeeld meer woningen met zorgaanpassingen, maar ook woningen voor starters. Het plan Mipatio past in de wens om tot meer levensloopgeschikte woningen in Westland te komen."

Kassenbouwer

Mipatio is een ontwerp van Rein de Valk. Kassenbouwer Ron van der Burg die onlangs nog het nieuws haalde omdat hij zijn eigen kaswoning in de Poelzone heeft gebouwd, is eveneens betrokken bij het Mipatio-project in Rijnvaart.

 
Artist impression van binnentuin Mipatio © Mipatio

Trefwoorden: Tags: Gebiedsontwikkeling
Yes

 Content Query