Speeltuin Duingeest feestelijk in gebruik genomen

  • update:  
  •  
Onder grote belangstelling van kinderen en hun (groot)ouders is woensdag 31 mei de speeltuin 'De Schelp' in nieuwbouwwijk Duingeest feestelijk in gebruik genomen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic
Wethouder Meijer van onder andere openbare ruimte, schoot samen met een aantal kinderen uit de wijk, confettislingers uit een tube over de speelterrein, waarna er een gezellig middagprogramma voor de kinderen van start ging. Er was muziek, een ijscoman deelde ijsjes uit en kinderen konden zich laten schminken.

Dat de speeltuin, gelegen tussen Hartschelp en Tapijtschelp, in de smaak viel is geen verrassing; de kinderen uit de wijk hebben zelf de speeltoestellen uitgekozen. De komende jaren worden er in Duingeest ruim 270 woningen gebouwd. In de populaire wijk, die door BPD Ontwikkeling BV in samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland (ONW) wordt ontwikkeld, zijn al 3 van de 10 bouwfasen gerealiseerd en is de 4e fase in aanbouw.


Om alle kinderen voldoende speelgelegenheid te kunnen bieden, is ONW, die verantwoordelijk is voor de inrichting van de openbare ruimte, in overleg met de gemeente aan de slag gegaan met een tweede speelplek in de nieuwe wijk. Begin dit jaar heeft ONW de kinderen (en hun ouders) die in Duingeest (gaan) wonen uitgenodigd om mee te denken over de inrichting van deze speelplek. De kinderen hebben toen zelf de toestellen gekozen, die zij graag in 'hun speeltuintje' willen. Aan de hand van de voorkeuren van de kinderen is een ontwerp gemaakt, op basis waarvan het speelterrein is ingericht. Nu is de speeltuin klaar en kunnen kinderen uit Duingeest spelen op hun favoriete speeltoestel. ​

Trefwoorden: Tags: Gebiedsontwikkeling
Yes

 Content Query