Waalwaardwonen start met bouwen

  • update:  
  • Wonen

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Waalwaardwonen  

Geen bezwaren door effectieve communicatie

Het “Hof van Gameren” dat wordt gerealiseerd in Gameren, een knus dorpje aan de dijk op een steenworp afstand van Zaltbommel, is het eerste project dat door Waalwaardwonen tot ontwikkeling wordt gebracht. Het project is in relatief korte periode ontwikkeld. Onder meer doordat door een goed communicatietraject bezwaren uit de omgeving vroegtijdig zijn weggenomen. Er zijn dan ook geen beroepen ingesteld ten aanzien van de bestemmingswijziging. Iets wat in deze tijd wel uniek genoemd mag worden.

Verhuur en verkoop

In de woonwijk worden ca. 68 projectmatige woningen, 9 bouwkavels en een kerk voor de Hervormde kerk gebouwd in een bijzonder groene omgeving. De huurwoningen, circa 24,  worden afgenomen door Woonstichting De Kernen. De koopwoningen worden gerealiseerd door ABB uit Sliedrecht die zich op voorhand gecommitteerd heeft aan de gefaseerde afname van de bouwrijpe gronden. De bouwkavels worden door Waalwaardwonen zelf verkocht. Van de 10 bouwkavels zijn er inmiddels 3 verkocht. De kopers van de kavels zijn vooral afkomstig uit de directe omgeving, waaronder de kern Zaltbommel. ABB heeft 10 woningen verkocht; hoofdzakelijk in de betaalbare klasse.

Herstel in zicht

De bouwrijpe grond is  in december van dit jaar opgeleverd aan de kerk, De Kernen en aan de zelfbouwers. De bouwrijpe grond voor 10 woningen die ABB bouwt, wordt geleverd in januari 2014. Al deze transacties zijn goed voor een opbrengst van  circa 1,7 miljoen euro.
De kerk is inmiddels al begonnen met de bouw. De Kernen, ABB en de zelfbouwers zullen allen in januari starten met de bouw en is goed voor samen 38 woningen. Dit  positieve signaal draagt bij in het vertrouwen dat de markt enigszins herstellende is.

Trefwoorden: Tags: Wonen
 

 Content Query