BNG Bank geeft tweede duurzame obligatielening uit

  • update:  
  • Duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11)
BNG Bank heeft bij internationale beleggers een duurzame obligatielening uitgegeven ter grootte van EUR 650 miljoen.

Inhoudsopgave

Contents

No

​Het is de tweede duurzame lening van de bank, die wordt gebruikt ter financiering van de meest duurzame gemeenten van Nederland. Deze gemeenten worden geselecteerd aan de hand van een methodologie die is ontwikkeld door Telos, het centrum voor duurzame ontwikkeling van de Universiteit van Tilburg.

De gemeenten die in hun categorie het meest duurzaam zijn, komen in aanmerking voor een lening uit dit fonds van EUR 650 miljoen. Het betreft dit jaar 97 gemeenten in onder meer de categorieën '100.000+', 'krimpgemeenten', 'groene gemeenten' en 'voormalige industriële gemeenten'. De gemeenten Westland, Delft en Utrecht zijn eerder dit jaar door BNG Bank onderscheiden als de meest duurzame gemeenten in de categorie met meer dan 100.000 inwoners.

De nu uitgegeven obligatielening van BNG Bank heeft een jaarlijkse coupon van 0,125% tegen een re-offer price van 99,861%. Op basis hiervan bedraagt het effectief rendement 0,153%. De storting is gesteld op 3 november 2015. Aflossing zal plaatsvinden op 3 november 2020. Notering in Luxemburg zal worden aangevraagd. De lening wordt uitgebracht door Credit Agricole, JP Morgan en HSBC. In oktober 2014 gaf BNG Bank haar eerste duurzame obligatielening ter grootte van EUR 500 miljoen euro uit.

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
 

 Content Query