BNG Bank opnieuw in top 5 van 's werelds veiligste banken

  • update:  
  •  
BNG Bank handhaaft haar top 5-positie op de jaarlijkse 'World’s 50 Safest Banks' ranglijst van het gerenommeerde blad Global Finance. Uit het in september 2015 gepubliceerde jaaroverzicht blijkt dat BNG Bank in 2015 opnieuw de vijfde positie inneemt op de lijst van veiligste banken ter wereld. BNG Bank wordt beschouwd als de veiligste bank van Nederland, maar moet op de wereldranglijst drie Duitse en een Zwitserse bank voor zich laten.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic
BNG Bank kijkt tevreden terug op het verslagjaar 2014. Naast zeer hoge marktaandelen in de kernklantsectoren heeft de bank een goed rendement voor de aandeelhouders behaald. Het door BNG Bank uitgegeven schuldpapier heeft een credit rating Aaa van Moody's, AA+ van Standard & Poor’s en AA+ van Fitch.

500 grootste banken ter wereld vergeleken

De lijst wordt sinds 1992 gepubliceerd. De prestigieuze 'World’s 50 Safest Banks' lijst is samengesteld door een vergelijking van de langetermijn krediet ratings en de totale activa van de 500 grootste banken wereldwijd. Ratings van Moody’s, Standard & Poor’s en Fitch zijn hiervoor gehanteerd.

Drie Nederlandse banken

Naast BNG Bank staan als enige Nederlandse banken de NWB Bank (6e plaats) en de Rabobank (25e plaats) op de ranglijst. Meer Nederlandse banken komen in de ranglijst niet voor. U kunt de lijst hier bekijken.

 

 

Trefwoorden: Tags: Veilige bank
 

 Content Query