BNG Bank maakt kinderen vroeg geldwijs

  • update:  
  •  
In het kader van Bank voor de Klas kregen de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in de Week van het Geld bezoek van BNG Bank. BNG'ers verruilden in de week van 9 t/m 13 maart hun baan heel even voor die van gastdocent. Als gastdocent leerden ze de kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld. Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen nu al financieel bewuster worden gemaakt en dat de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Bank voor de klas

Bank voor de klas is het financiële gastlesprogramma georganiseerd door 14 banken tijdens de Week van het geld. Het project is onderdeel van de Week van het geld. Tijdens de Week van het geld werden er in totaal 4.500 gastlessen gegeven door bankmedewerkers.

De week heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Praktische vragen als 'wat is een bankpas' en 'wat is een bank eigenlijk?' worden besproken. Ook wordt duidelijk hoe de kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, dat je door te werken meer geld te besteden hebt, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is.

Cash Quiz

Centraal in de gastles staat de Cash Quiz, een klassikaal teamspel dat speciaal is ontwikkeld in samenwerking met Zwijsen en Identity games. Passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen en afgestemd op de leerdoelen van het Nibud.

Ervaringen uit de klas

"Vandaag heb ik samen met een collega groep 6, 7 en 8 gestaan. Het was erg leuk. Wij vonden wel dat er te weinig geld bij zat; de laatste ronde konden we niet uitbetalen! Dat is jammer voor de kids. Verder werd de cash quiz weer erg leuk ontvangen, zowel door de kids als door de onderwijzers."

"Ik heb twee lessen gegeven (groep 7 en 8) en de kinderen waren weer erg enthousiast. Ze kenden het spel van vorig jaar nog en waren daardoor volgens mij vanaf de start nog enthousiaster ;-). Bij mij vonden ze sommige vragen gemakkelijk en over andere moesten ze echt wel even nadenken. Leuk ook dat het anders ging met vragen beantwoorden, in de groep of alleen. We praatten een tijdje door over de antwoorden en daarmee was de anderhalf uur die er voor staat zo gevuld."

Trefwoorden: Tags: Bank voor de klas; mvo
 

 Content Query