Besparende maatregelen bij maatschappelijk vastgoed en een tropisch bos

BNG Bank organiseert tijdens het VNG Jaarcongres op dinsdag 13 juni a.s. een busexcursie naar het Omnium in Goes. We praten met u over besparende maatregelen bij maatschappelijk vastgoed en verkennen het tropisch bos. Heeft u interesse in deelname, laat het ons dan alvast weten. Dan houden wij u op de hoogte over het programma en attenderen u op het moment van inschrijving via de VNG-website.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

omnium: mooi voorbeeld van duurzaam vakmanschap en ondernemen

Stap bij ons in de bus en wees verzekerd van een interessante en informele middag bij Omnium sport en recreatie in Goes. Omnium is een mooi voorbeeld van duurzaam vakmanschap en ondernemen. We gaan met u in gesprek over besparende maatregelen bij maatschappelijk vastgoed aan de hand van praktische voorbeelden en tips. Ook nemen we een kijkje in het tropische bos van Omnium, een overdekte kas met ruim 400 tropische planten en bomen zoals cacao, koffie, kaneel, rubber en kapok. Dit onderdeel is in 2014 bijgebouwd om de attractiewaarde van het complex te verhogen en de energielasten te verlagen. We sluiten de middag informeel af bij de Cubaanse bar in deze tropische plantenwereld.

Hoe gaan we als gemeentebestuurders de bebouwde omgeving tijdig energieneutraal maken? Over nut en noodzaak hoeven we het niet meer te hebben. Maar het hoe en waar te beginnen kan nog wel lastig zijn. Omnium is een voorbeeld van maatschappelijk vastgoed met een grote energiebehoefte. Een voorbeeld van een gebouw waar enkele jaren terug op een originele manier  besparende maatregelen zijn getroffen. U maakt kennis met deze veelzijdige sport- en recreatieaccommodatie, met de reeds genomen maatregelen en met de mogelijkheden om extra stappen te zetten.

We presenteren ook een tool die heel helder voor alle gemeentelijke vastgoedobjecten beschrijft welke maatregelen mogelijk zijn en welke terugverdientijden daarbij horen. We willen u graag laten ervaren welke keuzes er zijn en hoe u dit in de gemeentelijke begroting kunt verwerken.

Graag ontvangt BNG Bank u samen met wethouder Loes Meeuwisse en Bart van den Heuvel van Omnium voor een praktische en inspirerende middag.

Interesse


alt text
het Tropisch bos in omnium (copyright: omnium)
  
Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
Yes

 Content Query