Business Analist Risk Manager

 • update:  
 •  
Is het realiseren en onderhouden van de informatievoorziening voor het risk management domein op jouw lijf geschreven? En heb jij het lef en de durf om stevig door te vragen en kritisch te zijn? Dan ben jij vast diegene die op hoog niveau kan challengen en dan moet je deze kans grijpen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De afdeling

De afdeling Data-en Informatiemanagement (DIM) is het loket voor informatie en data gerelateerde vraagstukken en vormt een intermediair tussen business gebruikers en IT.

DIM zorgt voor de uitvoering van de veranderportfolio van BNG Bank, samen met de afdeling IT.
In scrumteams werken business analisten, ontwikkelaars en scrum master nauw samen om de verschillende business domeinen te voorzien van kwalitatief hoogwaardige IT-producten. De afdeling bestaat momenteel uit 35 medewerkers. 

De uitdaging

Met je eerste bakje koffie in je hand start jij de dag met de daily stand-up. Zo fijn om samen met het team de lopende sprint te bespreken en eventuele problemen bij het behalen van het sprintdoel komen ook direct aan het licht. Samen bespreek je hoe het probleem opgelost kan worden. Na de stand-up ga je gelijk aan de slag met je backlog om te zien welke onderwerpen er op korte termijn aan zitten te komen. Hiervan werk je er enkele uit, zodat deze door de applicatieontwikkelaars opgepakt kunnen worden. De Business Analist bekijkt de roadmap om te bepalen of het team op koers ligt om de jaardoelen te halen. Daarna overleg je actief met de product owner of en waar er moet worden bijgestuurd.

Direct na de lunch heb je een overleg met wat stakeholders uit de business over welke onderwerpen volgend jaar aan de orde komen. Een onderwerp kan vanuit de toezichthouder komen of vanuit risk management. Als Business Analist ben je op voorhand op zoek gegaan naar meer informatie over deze onderwerpen, zodat je hierover goed kunt sparren met de business.

De tijd vliegt en voor je het weet is de dag alweer bijna voorbij. Je eindigt de dag met het testen van wijzigingen aan rapportages of applicaties, die door de ontwikkelaars in het scrumteam opgeleverd zijn. Zo draag je bij aan het halen van het sprintdoel!

Wat ga je verder doen?

 • Je identificeert nieuwe ontwikkelingen in het Risk Management domein en de daaruit voortvloeiende informatiebehoeften, kansen en blokkades;
 • je stelt in samenwerking met de (Chief) Product Owner de roadmap op voor het Risk Management domein en stemt die af met relevante stakeholders;
 • je stelt bij nieuwe business wensen impact analyses op met consequenties voor bedrijfsprocessen en systemen en benodigde capaciteit;
 • je vertaalt de klantbehoefte naar functionele requirements en mock-ups en je toetst de beoogde oplossing aan de architectuurprincipes en de BNG Bank roadmap;
 • je zorgt in samenwerking met de business voor de implementatie van de opgeleverde producten zodat de beoogde business opbrengsten worden behaald;
 • je levert een bijdrage aan het functioneel beheer van de systemen binnen het Risk domein.

Wat verwachten we van jou?

Jij bijt je graag vast in het Risk domein, door jouw achtergrond weet je daar natuurlijk al heel veel van. Hierdoor ben je als geen ander in staat om deze door te vertalen naar praktische, structurele IT-oplossingen. Die liggen misschien niet altijd voor de hand. Juist dat is een van je krachtigste eigenschappen: je denkt creatief, richt je blik naar buiten en durft de status quo ter discussie te stellen. Sterke vragen stel jij regelmatig aan de Product Owner. Is dit wel werkbaar of kan het niet beter anders? De PO-er waardeert jou, omdat je gehaaid bent en proactief denkt. Je werkt graag met verschillende mensen samen en daardoor heb jij binnen de kortst mogelijke tijd een goed onderhouden netwerk. Investeren in relaties gaat je dus goed af. Afwachtend en introvert ben je allerminst. Nee, je bent communicatief ijzersterk, want zo overtuig jij de stakeholders op het allerhoogste niveau. Verder ben je vasthoudend, want doelen stel je om ze te halen. Talent vinden we erg belangrijk. Herken jij jezelf hierin?

Wat neem je verder mee?

 • Je hebt kennis van Risk Management in de bancaire sector en van bancaire systemen.
 • Agile / scrum werken vind je verfrissend en natuurlijk heb je in de praktijk ook al eens zo gewerkt.
 • Met gemak enthousiasmeer je collega's voor je voorstellen en voor een overtuigende presentatie op directieniveau draai jij je hand niet om.
 • Initiatiefrijk ben je en bovendien ben je creatief in het zoeken naar oplossingen.
 • Verder herken je jezelf in de competenties verantwoordelijkheid nemen, aantoonbare analytische vaardigheden en vanzelfsprekend kun je helder en trefzeker communiceren zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?

 • Salaris. Als jij de perfecte kandidaat bent, bieden we je een bruto maandsalaris van €3.759,61 tot €6.185,31 (exclusief vakantiegeld en een 13e maand) op basis van 36 uur. 
 • Opleidingen. Ontwikkeling is goed voor de organisatie en goed voor jezelf, om jezelf scherp te houden, of een vaardigheid (verder) te ontwikkelen. Bij BNG Bank moedigen we het volgen van een studie of cursus aan. Studiekosten en studieverlof worden geheel of deels vergoed, afhankelijk van de relevantie. 
 • Vakantie. 29 dagen per jaar. Je hebt ook de mogelijkheid om uren bij te kopen. 
 • Een mooi kantoor. Midden in het bruisende centrum van Den Haag.
 • Vitaliteit. BNG Bank bied je volop mogelijkheden om mentaal en fysiek fit te blijven. Om maar iets te noemen: er is wekelijks een bootcamp en yogales, je krijgt een sportbudget of kunt meedoen met het bedrijfsfietsplan. 
 • En nog veel meer, maar dat hoor je nog wel.     

JIJ BENT NU AAN ZET 

Hoe is het om bij BNG Bank te werken? Lees het hier! 
Ben je overtuigd? Mail dan je motivatie en cv naar carlijn.toet@bngbank.nl
Heb je nog vragen? Bel gerust naar Carlijn Toet, telefoonnummer: 070 3750 463.

Een pre employment screening is onderdeel van het sollicitatieproces.  

Dit is geen oproep voor acquisitie.


Trefwoorden: Tags: Vacature; Vacatures
Yes

 Content Query