Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal ontwikkelt uniek warmtenet

  • update:  
  •  
Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal (DER) is opgericht met als doel duurzame energie beschikbaar te stellen voor de lokale Roosendaalse gemeenschap. DER heeft enige jaren geleden een uniek lage temperatuur warmtenet, het zogenaamde Smart Climate Grid, ontwikkeld en gerealiseerd.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Dit Smart Climate Grid is een duurzame warmtevoorziening, welke gebaseerd is op restwarmte van de afvalverbrandingsinstallatie (AVI) van Suez. Bij Suez wordt restwarmte uitgekoppeld. Door middel van het warmtenet wordt deze warmte aan woningen, commerciële en niet-commerciële voorzieningen geleverd. Door het gebruik van restwarmte wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd en realiseren de huidige afnemers forse energiebesparing.

Onlangs heeft BNG Bank een lening verstrekt aan Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal om een uitbreiding van het bestaande warmtenet te kunnen realiseren. Hiermee kan een voormalig kantoorpand, dat wordt verbouwd tot appartementencomplex, ook van duurzame warmte worden voorzien.

DER en de gemeente Roosendaal geven met het Smart Climate Grid een concrete oplossing op weg naar een energie neutrale regio.


alt text

aanleg van het warmtenet naar het voormalige kantoorpand op de achtergrond (adres Kadeplein 3 RoosendaaL)

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
 

 Content Query