Eeuwige Jeugd - Producties “Zeeland | Zuid-Holland"

Op vrijdag 14 november 2014 worden in het Energiehuis in Dordrecht twee producties vertoond.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Paradise Lost

Door choreograaf Samir Calixto en componiste Kate Moore, geïnspireerd op John Milton’s Paradise Lost.

De val van de mens, gerepresenteerd door de verdrijving uit het Paradijs, kan beschouwd worden als een metafoor voor het moment waarop de mensheid is geworden zoals we hem kennen: fragiel, complex en sterfelijk. Een samenspel van dans, licht en muziek laat deze aard van de mens zien.

Paradise Lost gaat over de tegenstellingen tussen de drijvende krachten, tussen licht en duisternis, goed en kwaad, kennis en onwetendheid, hemel en hel. Steeds op weg naar een plek die onbekend is en voortgedreven door een aandrang die wij zelf niet begrijpen. Licht vult het universum, hoe donker de nacht ook is, hoe wijds de ruimte, er is altijd licht. En licht is er alleen dankzij de duisternis.

De muziek vertelt het verhaal van het boven alles verheven goddelijke en het aardse. De dansers volgen de weg tussen licht en donker, zij geven alles.

Gulle Grond

Door Stichting Zonnemaire Buitengewoon, Vera Verseput (animatiefilms), Sarah Pink (tekstschrijver), Rick van der Ree (ElecTrick, muziek) en de band Kaviaar (piano, bas, gitaar, drums en saxofoon).

Grond = reden, de grond is de grond van ons bestaan. De grond is oud en eeuwig, tegelijk groeit er op de grond elk jaar weer een nieuw gewas, jaarlijks fris en groen. Na de oogst wordt de grond geploegd, krijgt een paar maanden rust. In het voorjaar begint de nieuwe cyclus van voren af aan. Er wordt gezaaid, er groeit een gewas, jong en nieuw. De grond is oud en eeuwig, heeft de eeuwige jeugd.

Steden en dorpen worden dag in dag uit bevoorraad met voedsel. Alles en iedereen over de hele wereld. Er zijn enorme onzichtbare netwerken ontstaan die voor die bevoorrading zorgen. Maar het begint bij de grond waar gewassen worden geteeld en dieren worden gevoed met voedsel van het land.

Gulle Grond is een multimedia project met animaties, tekeningen, filmbeelden, geluiden, beats en samples gemaakt van geluiden uit de gefilmde beelden, live muziek, gefilmde en geprojecteerde dansende uien en andere producten.

Trefwoorden: Tags: Jubileum; Eeuwige jeugd
 

 Content Query