Eeuwige jeugd - Producties “Flevoland | Noord-Holland | Utrecht"

Op vrijdag 3 oktober 2014 werden in De Fabrique in Maarssen drie producties vertoond.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Parade Paden

Door choreograaf Minke Elisa Brands, beeldend kunstenaar Nanette Smeets, fotograaf Maria Stijger en componisten/geluidsontwerpers Thijs Koerselman en Maurits Overdulve.

Parade Paden is een narratieve zoektocht door de depots van een denkbeeldig museum, verweven met dans, muziek en geluid. De parade van het leven die als een eeuwig draaiende carrousel aan ons voorbij trekt, ons meesleurt en ons met elkaar verbindt.

We volgen de natuurlijke liefdesband tussen een oma en haar kleinzoon. Op een herkenbare luchtige manier, met een knipoog naar slapstick, wordt hun levensreis afgelegd in verschillende fasen van jong naar oud, van heden naar verleden. Een verhaal, waarbinnen hun levenspaden elkaar kruisen, de intensiteit tussen deze twee personages gedurende het leven verandert. Maar geldt dit ook voor het gevoel van liefde naar elkaar?

NU IS VOORBIJ

Door muzikant Jolle Roelofs en acteur Tjebbe Roelofs, onder de naam Dutch Vinex Wonder Boys, regisseur Paul van der Laan.

NU is voorbij is een impulsieve, filosofische mixed media wervelstorm over de huidige ‘eeuwige jeugd’ generatie en de tegenstrijdigheden als je altijd in het NU wilt zijn.

Twee onderzoekers laten elkaar spelenderwijs dingen zien, kappen elkaar af voordat het getoonde afgelopen is. Vooral vanuit enthousiasme om mooie dingen te delen.

In de voorstelling wordt gezocht naar antwoorden op vragen als: Is in het nu willen blijven overlevingsstrategie? Is het de angst om keuzes te maken en andere opties te verliezen? Is het de meest ultieme vrijheid die je je kunt wensen? Door middel van hilarische monologen, gesprekken, live muziek en filmpjes ontstaat er een poëtisch palet over de fascinerende tijd waarin wij leven.

Mare Nocturnum

Door Gover Meit (scenario en regie) en kunstenaarsduo Steven Bos & Susan Lanting (3D-film productie en vormgeving).

Mare Nocturnum is een duister en poëtisch spektakel over de diepzee dat alle zintuigen prikkelt. Voor een groot 3D-film scherm spelen acteurs. Niemand bevindt zich meer op het droge, maar duizenden mijlen onder water.

Mare Nocturnum speelt zich af in de nabije toekomst. Een kleine onderzeeboot vaart eenzaam door de diepe duisternis, een nog nooit eerder bezochte kloof in de buurt van de Noordpool. Haar bemanning staat op het punt om terug te keren van een verkenningsmissie, maar het noodlot slaat toe. De onderzeeër crasht en stort neer op de bodem van de kloof, dagen verwijderd van enig menselijk contact. De bemanning is bewusteloos, zuurstof sijpelt uit de cabine en buiten is het volledig donker. Vreemde diepzeewezens komen voorzichtig dichterbij. De voorstelling volgt "real time", van minuut tot minuut, wat er gebeurt met de bemanning. Dankzij het gebruik van 3D wordt de ervaring van eenzaam en alleen op de diepzeebodem vastzitten levensecht.

 

Trefwoorden: Tags: Jubileum; Eeuwige jeugd
 

 Content Query