Eeuwige jeugd - Producties “Limburg | Noord-Brabant"

Op vrijdag 16 mei 2014 werden in de ECI Cultuurfabriek in Roermond drie producties vertoond.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

i-Am

In ‘i-Am’ stond slechts één danser op het podium, die zichzelf leerde kennen door de confrontatie met anderen. Het was een samenvoeging van dans, beeldend theater en live muziek.

 

Door theatermaakster Lieke Benders (Hoge Fronten) en choreograaf/uitvoerder Joost Vrouenraets (GOTRA), celliste Jacqueline Hamelink (Sounding Bodies), en leden van Harmonie Concordia Melick o.l.v. Roger Niese, Mathieu Muijtjens en Wendy Frissen.

Eeuwige Jeugd

Deze productie liet een multimediale compositie van beeld, geluid en tekst zien. We zagen een aantal portretten die de kracht en schoonheid van oudere vrouwen liet zien. Elk beeld werd gekoppeld aan een compositie van muzikanten of dichters. Door deze voordracht ging je anders naar de beelden van de vrouwen in witte kledij kijken. Door Claudette van de Rakt.

 

Distinguished Dreams

Tien succesvolle jonge choreografen en modeontwerpers maakten in duo's samen een werk. Dans en mode communiceerden samen op de muziek van een DJ; we zagen het lichaam letterlijk en figuurlijk verhullen en onthullen. We zagen onder andere een uitzinnig beeldend kostuum, een verrassend minimalistisch pak en een wapperend gewaad.

Door de makers van Festival de Nederlandse Dansdagen en Fashionclash. Met de choreografen: Jasper van Luijk, Loïc Perela, Melissa Ellberger, Cecilia Moisio en Katja Heitmann. En fashion designers: the fORS, Jivika Biervliet, Mieke Kockelkorn, Annemarije van Harten en Sara Vrugt. De dansers vertegenwoordigen de jongste generatie professionele dansers van de dansvooropleidingen in Maastricht en Venlo.

 

Trefwoorden: Tags: Jubileum; Eeuwige jeugd
 

 Content Query