Geslaagde eerste Eeuwige Jeugd voorstelling in Museum Nienoord

  • update:  
  •  
Vrijdagavond 7 februari 2014 werd de eerste voorstelling van het jubileumproject Eeuwige Jeugd in Museum Nienoord in Leek opgevoerd. Hier vindt u een sfeerimpressie van de geslaagde avond.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Relaties van BNG Bank genoten van 4 producties van jong talent en van 3 dichters uit Friesland, Groningen en Drenthe.

 

Garage DTI uit Assen beet in het Koetshuis het spits af met een dramatisch liefdesverhaal over Psysche en Eros, met theater, videokunst, acrobatiek en een muzikaal schouwspel.


 

    

Meisje. Bij de voorstelling ‘Meisje’ van Nhung Dam werd theater en literatuur gecombineerd. Geïnspireerd door het werk van Nescio hield Dam, terwijl uit de lucht papieren ‘kraanvogels’ daalden en weer opstegen, een monoloog over de dromen uit haar jeugd in Beijum.

Heit. In een documentaire toonde Piter Hettinga, de zoon van de onlangs overleden Freise dichter Tsjebbe Hettinga, de zoektocht naar de gelijkenissen met zijn vader.

Dichters. Hierna traden drie jonge dichters op: Jan-Willem Dijk, Sigrid Kingma en Joeri Heegstra. Uit iedere provincie werd één gedicht met het thema Eeuwige Jeugd voorgedragen. Na afloop ontvingen de aanwezigen een gedichtenbundel waarin de gedichten van alle dichters uit het hele land zijn opgenomen.

Seacrets #1 was een film van Regina Broersma die voorzien werd van livemuziek door Kinetophone. Het was een combinatie van filmbeelden over de krimpregio Eemsmond Delta en een auditief spektakel van de band.

Trefwoorden: Tags: Jubileum; Eeuwige jeugd
 

 Content Query