Tweede Eeuwige Jeugd voorstelling in Hazemeijer Hengelo

Vrijdagavond 4 april 2014 werd de tweede voorstelling van het jubileumproject Eeuwige Jeugd in Hazemeijer Hengelo opgevoerd. Hier vindt u een sfeerimpressie van de geslaagde avond. Relaties van BNG Bank genoten van twee producties van jong talent en van twee dichters uit Gelderland en Overijssel en van kunst van AKI-studenten.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De Poolse minnaar

Regie: Karin Netten. Compositie: Thomas Myrmel. Tekst: Annemarie Slotboom. Vormgeving: Lars Unger. Dramaturgie: Annelies Oosterloo. Kameroperahuis: zang en spel: Robbert Klein, Rosa Mee, Jorien Zeevaart, slagwerk: Mervyn Groot, cello: Antonis Pratsinakis. Productieleiding: Linda Witpaard

 

De acteurs en muzikanten van De Poolse minnaar zongen en beeldden het verhaal uit van een dame die naar Polen vertrekt om haar vermiste vriendin te zoeken met hulp van een Poolse tolk.
Het publiek werd opgenomen in een spannend klankdecor, dat tijdens de voorstelling wordt verschoven en opengebroken.

Feniks en co

Co-productie van drie Arnhemse gezelschappen: muziektheater De Plaats, fysiektheater G-ift en beeldend theater Hanneke de Jong & Jonas de Witte. Een cast van één acteur, twee zangers, trompettist, slagwerker, kamerkoor en een ensemble van acht dansers. Libretto: Albert Hoex. Compositie: Marielle Woltring. Regie: Lise Lott Kok. Choreografie: Lorenso Borella en Lex Te Dorsthorst. Toneelbeeld en video-ontwerp: Hanneke de Jong & Jonas Witte.

 

De muziektheatervoorstelling Feniks en co vertelde het verhaal van een architect die op zoek was naar een gebouw voor de eeuwigheid. In zijn hoofd is plaats voor twee (gezongen) stemmen: één stem droomt van een gebouw gebouwd met de nieuwste geharde en duurzame materialen die langer dan ooit de tand des tijds zullen kunnen doorstaan. De andere stem droomt van een gebouw zonder vaste vorm. Een gebouw dat door de tijd wordt voortgeblazen zoals de wolken aan de hemel. En met deze twee stemmen klonk af en toe een groot koor en dansten acht dansers die bouwen aan een gebouw zonder einde. Een dansend gebouw.  

Kuiten vol splinters en Begin

Tussendoor werd het publiek getrakteerd op hoogstaande poëzie. Jasmijn Kam won met haar gedicht "Kuiten vol splinters" van andere dichters uit Gelderland en Lotte Jonker met haar gedicht "Begin" van anderen in Overijssel. Het publiek genoot er zo van dat beide dames hun gedicht twee keer mochten voordragen.

AKI kunst

Tot slot werden er kunstwerken van AKI-studenten weggegeven. Een van de gasten en bestuursvoorzitter van BNG Bank Carel van Eykelenburg ontvingen een kunstwerk. En Carel gaf op zijn beurt een kunstwerk aan de Commissaris der Koningin, mevrouw Bijleveld, en aan de burgemeester van Hengelo, de heer Schelberg.

 

Trefwoorden: Tags: Jubileum; Eeuwige jeugd
 

 Content Query