Verduurzaming en volksgezondheid hand in hand

  • update:  
  •  
Boer Kiest Zon ontwikkelt zonne-energieprojecten voor de agrarische sector. De zonnepanelen worden geplaatst op de daken van boerenbedrijven die deze hiervoor beschikbaar stellen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Veel daken van agrarische bedrijven bevatten asbest dat tegelijk met de installatie van de zonnepanelen wordt gesaneerd. Naast verduurzaming wordt hiermee direct een verbeteringsslag gemaakt voor de volksgezondheid. Boer Kiest Zon plaatst circa 60.000 panelen, wat gelijk staat aan de energiebehoefte van ongeveer 5.000 huishoudens. Nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd blijft Boer Kiest Zon verantwoordelijk voor de exploitatie, monitoring en onderhoud van de installaties gedurende een periode van 20 jaar.

alt text
Op een kweek en verwerkingsloods van De Vries Witlof in Espel liggen zonnepanelen, die jaarlijks circa 300.000 kWh opleveren. De panelen bedekken 2.000 vierkante meter aan dakoppervlak en de asbest is verwijderd.

BNG Bank steunt energietransitie

Boer Kiest Zon BV klopte voor de financiering aan bij BNG Bank. BNG Bank steunt op deze manier de energietransitie binnen de Nederlandse grenzen. Op 29 april 2016 heeft BNG Bank een financieringsarrangement van 11 miljoen euro afgesloten.

 

 

 

Trefwoorden: Tags: Duurzaam
 

 Content Query