Kunstuitleen aan Museum Arnhem

  • update:  
  •  
Het kunstwerk 'B-17 trails in daylight raid 18 XII '43' van Raquel Maulwurf is door BNG Bank in bruikleen gegeven aan het Museum Arnhem (MA) voor Realms of Memory. Deze tentoonstelling in het kader van de 70-jarige herdenking van Operatie Market Garden loopt van 20 september 2014 t/m 11 januari 2015.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Realms of Memory toont werk van drie kunstenaars die elk op een eigen manier het thema oorlog in hun werk onderzoeken: Raquel Maulwurf, Anne Wenzel en Dieuwke Spaans.

B-17 trails in daylightraid 18 XII '43 (152 x 214 cm, houtskool, pastel op museumkarton, 2008), bevindt zich in de collectie van BNG Bank.

Raquel Maulwurf

De Spaans/Nederlandse kunstenaar Raquel Maulwurf (1975), tekent met houtskool en pastel op karton. Zij beeldt op groot formaat destructie uit: atoombommen, strepen van luchtafweergeschut en brandende steden na bombardementen. In dit werk: de condensstrepen van B-17 bommenwerpers boven Duitsland.

Aan haar werken liggen foto's en documentaire filmbeelden ten grondslag: het is dus 'echt'. Jaap Roell (Financieel Dagblad 2010): 'Het werk van Maulwurf is van alle tijden. Het permanent menselijk falen met technieken die onze weerstand te boven gaan. Maar hoe genereus in uitbeelding en overtuigingskracht. Grote kunst'.

Trefwoorden: Tags: Kunst en cultuur
 

 Content Query