Veelgestelde vragen inrichting BNG Betalingsverkeer

Bekijk de meestgestelde vragen over de inrichting van BNG Betalingsverkeer.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic
Ik zie geen rekeningen van een andere dienst. Hoe kan dit?
Wanneer u geen rekeningen van een andere dienst ziet, bent u niet geautoriseerd voor deze rekeningen.
Hoe lang wordt rekeninginformatie in BNG Betalingsverkeer vastgehouden?
Rekeninginformatie wordt maximaal 24 maanden online ter beschikking gesteld. De door u ingevoerde opdrachten blijven na verwerking eveneens 24 maanden in beeld. Daarna worden de gegevens automatisch geschoond voor alle gebruikers van BNG Betalingsverkeer.
Maakt BNG Bank intern ook gebruik van functiescheiding?
Ja, ook BNG Bank maakt gebruik van functiescheiding voor het invoeren, onderhouden en controleren van gebruikersgegevens en autorisatie- en procuratiestructuur.
Hoe is de beveiliging geregeld van BNG Betalingsverkeer?
Bij online bankieren stelt de bank hoge eisen aan de beveiliging. BNG Betalingsverkeer maakt gebruik van een beveiligde verbinding. Al het berichtenverkeer tussen u en de bank wordt versleuteld, zodat derden de gegevens niet kunnen raadplegen.
Klantspecifieke informatie kan alleen door geautoriseerde gebruikers worden benaderd. Ook voor toegang tot de betaalfunctie is autorisatie nodig. Er wordt gebruik gemaakt van een digipass of digipass App. Deze digipass en bijbehorende pincode is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.
Hoe is de autorisatie geregeld in BNG Betalingsverkeer?
Naast de toegangscontrole en de versleuteling wordt de digpass gebruikt voor het zetten van de elektronische handtekening om betalingsopdrachten te autoriseren. BNG Betalingsverkeer kent zowel een enkele als een dubbele procuratiecontrole. U kunt ook persoonlijke limieten vastleggen per tekenbevoegde. Per gebruiker dient u aan te geven welke handelingen mogen worden uitgevoerd. Door de toepassing van deze functiescheiding sluit BNG Betalingsverkeer nauw aan bij de eisen die gesteld worden aan uw administratieve organisatie.
Kan iedere medewerker in onze organisatie werken met BNG Betalingsverkeer?
Ja, zolang iedere gebruiker is uitgerust met een digipass en de werkplek beschikt over een internetverbinding.
Wat gebeurt er als de communicatie wordt verbroken?
Dit is afhankelijk van het moment waarop de communicatie wordt verbroken. Uitwisseling van informatie met de BNG Bank wordt altijd gevolgd door een ontvangstboodschap. De status van de opdracht kunt u altijd opvragen in BNG Betalingsverkeer.
Ondersteunt BNG Betalingsverkeer een functie time-out?
Ja, als u 30 minuten lang geen actief gebruik heeft gemaakt van BNG Betalingsverkeer wordt u om veiligheidsredenen automatisch uitgelogd. Wilt u daarna verder werken met BNG Betalingsverkeer, dient u opnieuw in te loggen.
Hoe lang blijven geagendeerde opdrachten zichtbaar in het systeem?
Geagendeerde opdrachten worden op de gewenste verwerkingsdatum automatisch uitgevoerd.
Is het noodzakelijk dat de digipasshouder aanwezig is bij de implementatie van BNG Betalingsverkeer?
Voor de implementatie van BNG Betalingsverkeer is het noodzakelijk dat de Klantbeheerder aanwezig is. Onderdeel van de implementatie is een korte uitleg van BNG Betalingsverkeer. Hierbij kunnen 1 of 2 hoofdgebruikers aanwezig zijn.

Trefwoorden: Tags: BNG Betalingsverkeer
 

 Content Query