BNG Bank Dansprijs

In 2014 heeft het BNG Cultuurfonds samenwerking gezocht met Korzo, productiehuis voor de dans. De BNG Bank Dansprijs biedt getalenteerde choreografen met (inter)nationale potentie continuïteit.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Winnaar 2016

De derde BNG Bank Dansprijs werd op 24 mei 2016 uitgereikt aan drie jonge choreografen. Zij krijgen hiermee de kans met hun nieuwe productie op tournee te gaan door Nederland en daarmee het publiek te enthousiasmeren voor hun werk.

De drie jonge choreografen met hun producties zijn:
Dunja Jocic - Don't talk to me in my sleep: Dunja Jocic, als danseres jarenlang een van de blikvangers bij Club Guy & Roni, verraste de afgelopen jaren als choreografe met een reeks eigenzinnige dansprojecten en films. Don’t talk to me in my sleep is een even grappige als ernstige dansperformance.
Wubkje Kuindersma - doubleyou: Wubkje Kuindersma geeft haar visitekaartje af met het intrigerende doubleyou. De Nederlandse choreografe en danseres won al diverse prijzen en maakte stukken voor onder andere het Noverre Gesellschaft in Stuttgart, Conny Janssen Danst en de Junior Company van Het Nationale Ballet.
Rutkay Özpinar - Grip: De jonge dansmaker Rutkay Özpinar danste o.a. bij De Dutch Junior Dance Division en Introdans. Sinds 2014 maakt hij onder de vleugels van Korzo zijn eigen werk. Het duet Grip was zijn verrassende debuut dat direct werd uitgenodigd voor het Free to move Gala van Holland Dance en het DuoSoloDanse Festival in Senegal.

eerdere winnaars

  • Winnaar 2014: Marina Mascarell
  • Winnaar 2013: Samir Calixto
alt text
it is like a large animal, Marina Mascarell & Korzo producties
(foto: Robert Benschop)   
Samir Calixto
Samir Calixto

 

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query