BNG Bank Muziekprijs

Voor het eerst in de geschiedenis werd op 30 november 2018 de BNG Bank Muziekprijs uitgereikt. Al jaren steunt het BNG Cultuurfonds jong talent met prijzen op het vlak van theater, literatuur, circus en dans. In dat rijtje mag muziek natuurlijk niet ontbreken.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

BNG Bank Muziekprijs 2019

Tijdens een feestelijke middag in het Posttheater in Arnhem nam saxofoniste Kika Sprangers de BNG Bank Muziekprijs 2019 in ontvangst. Zij is ook de young artist in residence van de NJO Muziekzomer Gelderland 2020.

BNG Bank ​Muziekprijs 2018

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de nieuwe young artist in residence (yair) van de NJO Muziekzomer. Het bedrag - 20.000 euro - maakt het mede mogelijk om alle projecten, die de yair samen met het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) ontwikkelt, te kunnen realiseren.

Fagottist Thomas Dulfer ontving op vrijdag 30 november de eerste BNG Bank Muziekprijs.

 

Young artist in residence

Sinds 2008 selecteert het NJO voor elke NJO Muziekzomer een young artist in residence. Dit is altijd een uitzonderlijk getalenteerde, jonge Nederlandse musicus, die een prominente plek binnen het festival NJO Muziekzomer krijgt en die de kans krijgt verschillende bijzondere programma's te maken. De positie van young artist in residence kan een enorme impuls aan de carrière van de betreffende musicus geven.

Succesvolle voorbeelden uit het verleden zijn Remy van Kesteren (harp, 2011), Emmy Storms (viool, 2012), Andrea Vasi (piano, 2014), Shin Sihan (viool, 2016), Ella van Poucke (cello, 2017) en Pieter van Loenen (viool, 2018).

Trefwoorden: Tags: Cultuur
Yes

 Content Query