MTN Programma Nederlandse Gemeenten

Sinds 1998 biedt BNG Bank het Ongelimiteerd Medium Term Note Programma Nederlandse Gemeenten (MTN Programma Nederlandse Gemeenten) aan.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Dit geeft Nederlandse gemeenten rechtstreeks toegang tot de Europese kapitaalmarkt middels het uitgeven van Medium Term Notes. Een Medium Term Note (MTN) onder dit programma is een instrument voor de gemeente om financiering met een looptijd van minimaal een en maximaal vijftig jaar aan te trekken. Een MTN is een verhandelbare schuldbekentenis aan toonder met gestandaardiseerde voorwaarden.

BNG Bank vervult onder het programma de rol van Arrangeur en Issuing and Paying Agent.

In de rol van Arrangeur faciliteert BNG Bank onder andere de toetreding van nieuwe gemeenten tot het MTN Programma Nederlandse Gemeenten en beoordeelt zij jaarlijks of het Information Memorandum dient te worden gewijzigd of aangevuld.

Als Issuing and Paying Agent biedt BNG Bank de gemeenten administratieve ondersteuning bij het uitgeven van MTN's. Zo draagt BNG Bank onder andere zorg voor:

  • de authenticering van de Global Note (dit is een waardepapier aan toonder waarop het totaalbedrag aan onder die uitgifte uitgegeven MTN’s staat vermeld);
  • de deponering van de Global Note bij Euroclear Nederland;
  • de overdracht van de betaling van de hoofdsom en tussentijdse rente.
Trefwoorden: Tags:  
 

 Content Query